Pratélan provinsi ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Peta Indonésia

Indonésia saiki ketata saking 34 provinsi sing racaké kasil pemekaran-pemekaran saking provinsi induk. Awale ing Indonésia ana 8 provinsi ya iku: provinsi Sumatra, Jawa Kulon, Jawa Tengah, Jawa Wétan, Kalimantan, Sulawesi, Nusa Tenggara utawa Sunda Cilik lan Provinsi Maluku.
Taun 1976 wewengkon Timor Wétan gabung dadi salah siji provinsi ning akhire misah dadi nagara mahardhika taun 1999.

Pratélan Provinsi[besut | besut sumber]

  1. Bali
  2. Bengkulu
  3. Banten
  4. Daerah Istimewa Yogyakarta
  5. Daerah Khusus Ibukota Jakarta
  6. Gorontalo
  7. Jambi
  8. Jawa Kulon
  9. Jawa Tengah
  10. Jawa Wétan
  11. Kalimantan Lor
  12. Kalimantan Kulon
  13. Kalimantan Tengah
  14. Kalimantan Wétan
  15. Kalimantan Kidul
  16. Kalimantan Lor
  17. Kapuloan Bangka-Belitung
  18. Lampung
  19. Maluku
  20. Maluku Lor
  21. Nanggroe Acèh Darussalam
  22. Nusa Tenggara Kulon
  23. Nusa Tenggara Wétan
  24. Papua
  25. Papua Kulon
  26. Riau
  27. Kapuloan Riau
  28. Sulawesi Kulon
  29. Sulawesi Tengah
  30. Sulawesi Kidul-Wétan
  31. Sulawesi Kidul
  32. Sulawesi Lor
  33. Sumatra Kulon
  34. Sumatra Kidul
  35. Sumatra Lor

Uga delengen[besut | besut sumber]