Sumatra Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Motto: "Bersatu Teguh"
Péta Sumatra Kidul ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Palembang
Gubernur: Syahrial Oesman
Jembar
 - Total:

113.339 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 4 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 6.275.945 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Komering lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: basa Indonésia lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Sumatra Kidul' (basa Indonésia: Propinsi Sumatra Selatan), iku katata jroning 10 kabupatèn lan 4 kutha. Propinsi iku dumunung ing sisih kidul Pulo Sumatra. Propinsi iku kutha krajané ing Palembang. Geografis propinsi Sumatra Kidul wewatesan karo Propinsi Jambi ing sisih lor, Propinsi Kapuloan Bangka Belitung ing wetan, Propinsi Lampung ing kidul lan Propinsi Bengkulu ing sisih kulon.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Banyuasin
  2. Kabupatèn Empat Lawang
  3. Kabupatèn Lahat
  4. Kabupatèn Muara Enim
  5. Kabupatèn Musi Banyuasin
  6. Kabupatèn Musi Rawas
  7. Kabupatèn Ogan Ilir
  8. Kabupatèn Ogan Komering Ilir
  9. Kabupatèn Ogan Komering Ulu
  10. Kabupatèn Ogan Komering Ulu Wétan
  11. Kabupatèn Ogan Komering Ulu Kidul
  12. Kutha Lubuklinggau
  13. Kutha Pagar Alam
  14. Kutha Palembang
  15. Kutha Prabumulih

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumatra_Kidul&oldid=1024378"