Sumatra Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Sesanti: "Bersatu Teguh"
Péta Sumatra Kidul ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Palembang
Gubernur: Syahrial Oesman
Jembar
 - Total:

113.339 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 4 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 6.275.945 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Komering lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Sumatra Kidul' (basa Indonésia: Provinsi Sumatra Selatan), iku katata sajeroning 10 kabupatèn lan 4 kutha. Provinsi iku dumunung ing sisih kidul Pulo Sumatra. Provinsi iku kutha krajané ing Palembang. Géografi provinsi Sumatra Kidul wewatesan karo Provinsi Jambi ing sisih lor, Provinsi Kapuloan Bangka Belitung ing wétan, Provinsi Lampung ing kidul lan Provinsi Bengkulu ing sisih kulon.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Banyuasin
  2. Kabupatèn Empat Lawang
  3. Kabupatèn Lahat
  4. Kabupatèn Muara Enim
  5. Kabupatèn Musi Banyuasin
  6. Kabupatèn Musi Rawas
  7. Kabupatèn Ogan Ilir
  8. Kabupatèn Ogan Komering Ilir
  9. Kabupatèn Ogan Komering Ulu
  10. Kabupatèn Ogan Komering Ulu Wétan
  11. Kabupatèn Ogan Komering Ulu Kidul
  12. Kutha Lubuklinggau
  13. Kutha Pagar Alam
  14. Kutha Palembang
  15. Kutha Prabumulih

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia