Kabupatèn Lahat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Lahat
Lambang Kabupatèn Lahat
Moto: Seganti Setungguan


300px
Peta lokasi Kabupatèn Lahat di Sumatra Kidul
Koordinat: 3,25°-4,5° LS
102,37°-103,45° BT
Propinsi Sumatra Kidul
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 6.618,27 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 530.977 (2004)
 - Kepadatan 81,88
Démografi
 - Kode area telepon 0731
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.lahatkab.go.id/

Kabupatèn Lahat iku kabupatèn ing provinsi Sumatra Kidul, kutha Lahat iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yane. Jembar wewengkon kabupatèn iki ±--utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

3,25°-4,5° Lintang kidul lan 102,37°-103,45° Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lahat ketata saking 19 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Jarai
  2. Kikim Barat
  3. Kikim Selatan
  4. Kikim Tengah
  5. Kikim Timur
  6. Kota Agung
  7. Lahat
  8. Lintang Kanan
  9. Merapi
  10. Muara Pinang
  11. Mulak Ulu
  12. Pajar Bulan
  13. Pasemah Air Keruh
  14. Pendopo
  15. Pulau Pinang
  16. Talang Padang
  17. Tanjung Sakti
  18. Tebing Tinggi
  19. Ulu Musi

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Gunggung sekolah sing ana ing Kabupatèn iki ana 728 sekolah[1], dumadi saka:

  • TK : 134
  • SD/MI: 441
  • SMP/MTs: 96
  • SMA/MA: 41
  • SMK: 12
  • PT: 3
  • Liya-liya: 1

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumatra Kidul

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia