Kabupatèn Muara Enim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatèn Muara Enim
100px
Lambang Muara Enim
Sesanti: ""
Gambar:Lokasi Sumatera Selatan Kabupatèn Muara Enim.svg
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Muara Enim
Bupati: H. Kalamudin D
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

7.466,82 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

22 kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-622.970 (2004)
+/-83 jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Muara Enim iku kabupatèn ing provinsi Sumatra Kidul, kutha Muara Enim iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ±--utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

4°-6° Lintang kidul lan 104°-106° Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Muara Enim ketata sajeroning 22 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Benakat
  2. Gelumbang
  3. Gunung Megang
  4. Lawang Kidul
  5. Lembak
  6. Lubai
  7. Muara Enim
  8. Penukal Utara
  9. Rambang
  10. Rambang Dangku
  11. Semende Darat Laut
  12. Semende Darat Tengah
  13. Semende Darat Ulu
  14. Sungai Rotan
  15. Talang Ubi
  16. Tanah Abang
  17. Tanjung Agung
  18. Ujan Mas
  19. Penukal
  20. Abab
  21. Muara Belida
  22. Kelekar

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumatra Kidul

Cithakan:Kabupatèn Muara Enim

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia