Kabupatèn Musi Rawas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Musi Rawas
Lambang Kabupatèn Musi Rawas.JPG
Lambang Musi Rawas
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Sumatera Selatan Kabupatèn Musi Rawas.svg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Muara Beliti
Bupati: Ridwan Mukti
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

12.365,8 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

21 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 454.142 (2000)
+/- 36,73 jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Musi Rawas iku kabupatèn ing propinsi Sumatra Kidul, kutha Muara Beliti iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-yané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 12.365,8 km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

2°20'00" - 3°38'00" Lintang kidul lan 102°07'00" - 103°40'00" Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Musi Rawas ketata jroning 21 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. BKL Ulu Terawas
  2. BTS Ulu
  3. Jayaloka
  4. Karang Dapo
  5. Karang Jaya
  6. Megang Sakti
  7. Muara Beliti
  8. Muara Kelingi
  9. Muara Lakitan
  10. Muara Rupit
  11. Nibung
  12. Purwodadi
  13. Rawas Ilir
  14. Rawas Ulu
  15. Selangit
  16. Tugumulyo
  17. Ulu Rawas
  18. Tiang Pumpung Kepungut
  19. Tuah Negeri
  20. Sumber Harta
  21. Suka Karya

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia