Motto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Motto utawa sesanti (semboyan) iku tembung utawa rangkeyan tembung sing ngandung ajakan kanggo nyemangati, nambah motivasi, uga kadhang dadi ancas organisasi. Sing nganggo motto iki biasane oraganisasi, nagara, kutha, universitas, uga kaluarga-kaluarga priyayi. Umume motto iku ditulis nganggo basa kuna utawa basa laladan. Neng Indonésia biasane motto ditulis nganggo basa Kawi, basa Sansekerta, basa iki uga kadhang kanggo nulis motto ing laladan liya ing Nusantara.

Uga pirsani[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Motto&oldid=1044747"