Sesanti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Motto)

Sesanti iku tembung utawa rangkeyan tembung sing ngandung ajakan kanggo nyemangati, nambah motivasi, uga kadhang dadi ancas organisasi. Sing nganggo sesanti iki racaké oraganisasi, nagara, kutha, universitas, uga kulawarga-kulawarga priyayi. Lumrahé sesanti iku ditulis nganggo basa kuna utawa basa laladan. Neng Indonésia racaké sesanti ditulis nganggo basa Kawi, basa Sansekerta, basa iki uga kadhang kanggo nulis sesanti ing laladan liya ing Nusantara.

Uga delengen[besut | besut sumber]