Universitas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut
Perguruan tinggi
Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Universitas iku pawiyatan luhur utawa perguruan tinggi sing nyelenggarakaké pendhidhikan akademik lan/utawa vokasi jroning kawruh (ilmu pengetahuan), tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki syarat bisa nyelenggarakaké pendhidhikan profèsi. Tembung universitas asal saka basa Latin sing tegesé umum lan menyeluruh.

Sajarah[besut | besut sumber]

Universitas ing donya kulon pisanan ya iku Akademi sing diadegaké taun 387 SM déning filsuf Yunani Plato, lan para siswané diajari filsafat, matématika, lan ulah raga.

Universitas-universitas sing paling wiwitan diadegaké ing Éropah:

Institusi kaya universitas iki wis ana ing Pèrsi, salah siji sing misuwur ya ikuAkademi Gundisapur lan uga Universitas Al Azhar ing Kairo, sing dadi universitas paling tuwa ing donya sing isih operasi. Salah siji universitas ing Asia sing misuwur liyané ya iku Universitas Nalanda ing Bihar, India.

Saliyané Universitas ana uga sawetara istilah liya sing dadi bagéyan saka perguruan tinggi ya iku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Universitas&oldid=1055940"