Kutha Prabumulih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kutha Prabumulih iku salah siji kutha ing Provinsi Sumatra Kidul.

Kutha Prabumulih
Lambang Kutha Prabumulih.JPG
Lambang Kutha Prabumulih
Moto: Prabumulih Jaya


Lokasi Sumatera Selatan Kota Prabumulih.svg
Peta lokasi Kutha Prabumulih di Sumatra Kidul
Koordinat: -
Propinsi Sumatra Kidul
Tanggal peresmian 21 Juni 2001
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 435,10 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 132.065 (Mèi 2006)
 - Kepadatan 303,52 /km²
Démografi
 - Kode area telepon 0713
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.kotaprabumulih.go.id

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Kacamatan Lembak, Cambai lan Kacamatan Tanah Abang Kabupatèn Muara Enim
ing sisih kidul karo: Kacamatan Rambang Lubai Kabupatèn Muara Enim
ing sisih kulon karo: Kacamatan Rambang Dangku Kabupatèn Muara Enim
ing sisih wétan karo: Kacamatan Lembak lan Kacamatan Gelumbang Kabupatèn Muara Enim

Komoditas Unggulan[besut | besut sumber]

Prabumulih ngasilaké èwon barel lenga patra lan yutan mèter kubik gas alam saben tauné. Amarga saka iku, kutha iki banjur diarani kutha lenga. Julukan liyaé ya iku kutha nanas, amarga salah siji kasil tetanèn sing misuwur ya iku nanas (Ananas comosus). Nanas prabumulih kondhang leginé, lan di dol nganti tekan Pulo Jawa.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Kutha Prabumulih, Sumatra Kidul

Lambang Kutha Prabumulih.JPG

Kecamatan: Cambai | Prabumulih Barat | Prabumulih Wétan | Rambang Kapak Tengah

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia