Kutha Palémbang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kutha Palembang)
Jujug: pandhu arah, pados
Kutha Palembang
Lambang Kutha Palembang
Lambang Kutha Palembang
Motto: ""
Lokasi Sumatera Selatan Kota Palembang
Dina Dadi:
Walikutha:
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

224 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

14 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/-
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Melayu lan liyané
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Melayu lan Basa Indonésia

Kutha Palembang iku salahsiji kutha ing propinsi Sumatra Kidul lan dadi kutha krajan propinsi iki. Jembar wewengkon kutha iki ± 224 km² utawa hèktar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Lintang lor lan  Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kutha Palembang ketata jroning 14 kacamatan, kalurahan / désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Bukit Kecil
  2. Gandus
  3. Ilir Barat I
  4. Ilir Barat II
  5. Ilir Timur I
  6. Ilir Timur II
  7. Kalidoni
  8. Kemuning
  9. Kertapati
  10. Plaju
  11. Sako
  12. Seberang Ulu I
  13. Seberang Ulu II
  14. Sukarame

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Palémbang
Kutha Palémbang
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Palémbang&oldid=1050264"