Kali Musi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kali Musi iku sawijining kali kang dumunung ing Provinsi Sumatra Selatan, Indonésia. Dawané watara 750 km, kali iki minangka kang paling dawa ing Pulo Sumatra. Wiwit jaman Karajaan Sriwijaya, kali iki misuwur minangka sarana utama transportasi masarakat.

Ing pinggir kali iki ana Pelabuhan Boom Baru lan Musiyum Sultan Mahmud Badaruddin II.

Géografi[besut | besut sumber]

Kali Musi ngliwati lan misah Kutha Palembang dadi rong pérangan kawasan, ya iku: Sberang Ilir ing pérangan lor lan Sberang Ulu ing sisih kidul. Kali Musi, bareng karo kali liyané, minangka sawijining dhelta ing cedhak Kota Sungsang.

Sumber banyu Kali Musi saka laladan Kepahiang, Bengkulu. Kali Musi minangka sungapan (muara) kanggoné sanga anak kali gedhé, ya iku kali Komering, Rawas, Batanghari, Leko, Lakitan, Kelingi, Lematang, Semangus, lan Ogan.

Lahan sing ambané 3 yuta ha ing laladan ilèn kali (DAS) Musi dianggep kritis akibat panebangan alasan. Kondhisi mau bisa ngakibataké banjir bandhang lan tanah longsor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]