Abdullah Totong Mahmud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A.T. Mahmud
At mahmud.jpg
A.T. Mahmud
Latar wuri
Jeneng lair Masagus Abdullah Mahmud
Lair (1930-02-03)Fèbruari 3, 1930
Nèderlan Palembang, Sumatra Kidul, Hindhia Nèderlan
Tilar donya Juli 6, 2010(2010-07-06) (umur 80)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jeneng liya Totong Machmud
A.T. Mahmud
Genre Lagu bocah
Pegawéyan Pencipta lagu bocah
Pengawas Kantor Wewengkon Depdikbud DKI Jakarta (Pensiun)
Pasangan Mulyani Sumarman
Anak Ruri Mahmud, Rika Vitrina, Revina Ayu
Wong tuwa Masagus Mahmud & Masayu Aisyah


A.T. Mahmud utawa Masagus Abdullah Totong Mahmud (lair ing Kampung 5 Ulu Kedukan Anyar, Palembang, Sumatra Kidul, 3 Fèbruari 1930 – pati ing Jakarta, 6 Juli 2010 ing umur 80 taun) iku pangripta lagu bocah ing basa Indonésia. A.T. Mahmud iku putra nomer lima saka sepuluh sadulur. Ibuné ya iku Masayu Aisyah lan bapaké asma Masagus Mahmud. A.T. Mahmud dijenengi Abdullah lan biyasa diundang "Dola" déning wong tuwané. Jeneng pawèwèh saka wong tuwané iku kacathet ing ijazah saka sekolah Sjoeritsoe Mizoeho Gakoe-en (sekolah Jepang) taun 1945. Ing ijazah mau jeneng pepaké tinulis: "Masagus Abdu'llah Mahmoed". Lagu-lagu cptaané antarané:

Rujukan[besut | besut sumber]