Kutha Tangerang Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kanggé kagunan sanès saking Tangerang, pirsani: Tangerang
{{{nama}}}

Lambang {{{nama}}}

Peta lokasi {{{nama}}}
Koordinat : -
Motto:
Provinsi Banten
Kutha krajan {{{kutha krajan}}}
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU No. 32/2007
Tanggal 29 Oktober 2008
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 021
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: -

Kutha Tangerang Kidul iku kutha ing Propinsi Banten, Indonésia. Kutha iki diresmèkaké déning Menteri Dalam Negeri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008. Kutha Tangerang Kidul dumunung ing bagéan wétan Propinsi Banten lan sacara administratif dumadi saka 7 (pitu) kacamatan, 49 (patang puluh sanga) kalurahan lan 5 (lima) désa kanthi jembar wewengkon 147,19 Km2. Miturut "Kabupatèn Tangerang Dalam Angka Taun 2007/2008", ambané wewengkon kacamatan-kacamatan sing dumunung ing Kutha Tangerang Kidul (sing banjur dijupuk dadi ambané wewengkon kutha Tangerang Kidul) iku ana 150,78 Km2 déné miturut Kompilasi Data kanggo Penyusunan RTRW Kutha Tangerang Kidul ya iku 147,19 Km2 kanthi princèn ambané saben kacamatan sing béda uga. Angka sing dipigunakaké ya iku 147,19 Km2 amarga miturut Undhang-undhang Nomer 51 Taun 2008 ngenani Pembentukan Kutha Tangerang Kidul ing Propinsi Banten. Wates wewengkon Kutha Tangerang Kidul ya iku: • Sisih lor wewatesan karo Propinsi DKI Jakarta & Kutha Tangerang • Sisih wétan wewatesan karo Propinsi DKI Jakarta & Kutha Depok • Sisih kidul wewatesan karo Kabupatèn Bogor & Kutha Depok • Sisih kulon wewatesan karo Kabupatèn Tangerang

Sajarah[sunting | besut sumber]

Wewengkon iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Tangerang. Rencana pamekaran iki wiwitané saka warga ing wewengkon kidul kanggo nyejahterakaké masyarakat. Ing taun 2000, sawetara tokoh saka kacamatan-kacamatan wiwit nyebut-nyebut Cipasera minangka wewengkon otonom. Warga ngrasa kurang dipigatèkaké déning Pamaréntah Kabupatèn Tangerang saéngga akèh fasilitas sing kapiran.

Tanggal 27 Desember 2006, Dewan Perwakilan Rakyat Laladan Kabupatèn Tangerang nyetujoni anané Kutha Tangerang Kidul. Calon kutha otonom iki dumadi saka pitung kacamatan, ya iku, Ciputat, Ciputat Timur, Pamulang, Pondok Arèn, Cisauk, lan Setu. Wewengkon iki padunungé watara 966.037 jiwa.

Wates wewengkon Kabupatèn Tangerang karo calon Kutha Tangerang Kidul banjur

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Kutha Tangerang Kidul dumadi saka 7 kacamatan, sing dipérang manèh dadi sawetara kalurahan. Sadurungé Tangerang Kidul minangka bagéyan saka wewengkon Kabupatèn Tangerang, sabanjuré ditetepaké minangka kutha ing tanggal 29 Oktober 2008.

Kutha Tangerang Kidul dumadi saka:

Laladan-laladan otonomi sing diresmèkaké ing tanggal sing padha ya iku:

  1. Kabupatèn Mesuji, ing Lampung.
  2. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ing Lampung.
  3. Kabupatèn Pringsewu, ing Lampung.
  4. Kutha Gunung Sitoli, ing Sumatra Lor.
  5. Kabupatèn Nias Lor, ing Sumatra Lor.
  6. Kabupatèn Nias Kulon, ing Sumatra Lor.
  7. Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon.
  8. Kabupatèn Pulo Morotai, ing Maluku Lor.
  9. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua.
  10. Kabupatèn Deiyai, ing Papua.
  11. Kabupatèn Sabu Raijua, ing Nusa Tenggara Wétan.
  12. Kutha Tangerang Kidul, ing Banten.

Owah-owahan jeneng dalan[sunting | besut sumber]

  • Dalan Pondok Betung Raya = Dalan Sultan Iskandar
  • Dalan Raya Jombang = Dalan H. Amir Machmud
  • Dalan Jelupang - Pondok Jagung = Dalan Letjen. S. Parman
  • Dalan Pondok Kacang - Parigi = Jl. Raya Tentara Pelajar
  • Dalan Ciater - Serua = Dalan Suharto
  • Dalan Pagedangan - Serpong = Dalan Pajajaran
  • Dalan Akses Tol Pondok Aren = Dalan HOS Cokrominato
  • Dalan Cirendeu Raya = Dalan H. M. S. Minaredja, S.H
  • Dalan Puspitek - Pamulang Dua = Dalan Veteran
  • Dalan Raya Serpong = Dalan Mahar Martanagara

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Tangerang Kidul
Kutha Tangerang Kidul
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334