Kabupatèn Deiyai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Deiyai
Lambang Kabupatèn Deiyai
Lambang Kabupatèn Deiyai
Sesanti: "---"
Gambar:Lokasi Kabupatèn Deiyai.jpg
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Tigi
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

537,39 km²
Distrik
 -Cacahe:

5 Distrik
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-38.301 (2007)
+/-71 jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Deiyai iku kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kutha Tigi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Diyai, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 535 km² utawa 53739 hèktar. Kabupatèn iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Yatamo
ing sisih kidul karo: Mimika Kulon, Mimika Wétan
ing sisih kulon karo: Kamu Kidul, Kamu Wétan
ing sisih wétan karo: Paniai Wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Deiyai ketata sajeroning 3 dhistrik. Distrik-dhistrik ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Bowobado
  2. Kapiraya
  3. Tigi
  4. Tigi Kulon
  5. Tigi Wétan

Laladan-laladan otonomi sing ingresmèkaké ing tanggal sing padha[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Mesuji, ing Lampung.
  2. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ing Lampung.
  3. Kabupatèn Pringsewu, ing Lampung.
  4. Kutha Gunung Sitoli, ing Sumatra Lor.
  5. Kabupatèn Nias Lor, ing Sumatra Lor.
  6. Kabupatèn Nias Kulon, ing Sumatra Lor.
  7. Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon.
  8. Kabupatèn Pulau Morotai, ing Maluku Lor.
  9. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua.
  10. Kabupatèn Deiyai, ing Papua.
  11. Kabupatèn Sabu Raijua, ing Nusa Tenggara Wétan.
  12. Kutha Tangerang Kidul, ing Banten.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Deiyai, Papua

Lambang Kabupatèn Deiyai

Distrik: Bowobado | Kapiraya | Tigi | Tigi Kulon | Tigi Wétan

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia