Kabupatèn Sarmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Sarmi
Lambang Kabupatèn Sarmi
Lambang Kabupatèn Sarmi
Sesanti: "---"
Gambar:Lokasi Sarmi.jpg
Dina Dadi: 12 April 2003
Kutha krajan: kutha Sarmi
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

17.740 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 Distrik
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 32.694 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Sarmi iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kutha Sarmi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Sinak lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 35.589 km² utawa --- hèktar. Kabupatèn iki minangka pecahan saka Kabupatèn Jayapura, lan diwangun adhedhasar Undhang-undhang nomer 26 Taun 2002.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sarmi dumunung antarané 1o35' - 3o35" Lintang kidul lan 138o05' - 140o30' Bujur wétan. Kabupatèn iki wewatesan ing sisih lor karo Samudra Pasifik, ing sisih kidul karo Kabupatèn Jayawijaya lan Kabupatèn Tolikara, ing sisih wétan karo Kabupatèn Jayawijaya, lan ing sisih kulon karo Kabupatèn Pucuk Jaya lan Kabupatèn Mamberamo.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sarmi ketata saking 11 dhistrik, --- désa/kampung/kalurahan. Distrik-dhistrik ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Apawer Hulu
  2. Bonggo
  3. Mamberamo Ilir
  4. Mamberamo Tengah
  5. Mamberamo Tengah Barat
  6. Mamberamo Ulu
  7. Pasisir Barat
  8. Pasisir Timur
  9. Rufaer
  10. Sarmi
  11. Tor Atas

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sarmi, Papua
Lambang Kabupatèn Sarmi

Distrik: Apawer Hulu | Bonggo | Mamberamo Ilir | Mamberamo Tengah | Mamberamo Tengah Barat | Mamberamo Ulu | Pantai Barat | Pantai Timur | Rufaer | Sarmi | Tor Atas

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia