Banten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Banten
ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪

85px|Lambang
Lambang
Banten Pictures.jpg
(Saka ndhuwur, kiwa manengen): Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta, Masjid Agung Banten, Pantai Carita, Tanjung Lesung, Taman Nasional Ujung Kulon, Désa Wisata Sawarna, Pelabuhan Merak, Désa Wisata Suku Baduy
Sesanti: Iman Taqwa
IndonesiaBanten.png
Dhasaring ukumUU 23 Tahun 2000
Kutha krajanKutha Serang
Tlatah
 - Gunggung ambané9160 km2
Cacah jiwa (2010)
 - Gunggung10.632.166
Pamaréntahan
 - GubernurWahidin Halim
 - WagubAndika Hazrumy
 - Ketua DPRDAsep Rahmatullah
 - SèkdaRanta Suharta
 - Kabupatèn4
 - Kutha4
APBD
 - DAURp1.594.383.683.000,-
Démografi
 - ÉtnisBanten (40,65%), Sunda (22,59%), Jawa (15,58%), Betawi (12,84%), Lain-lain (4,42%), Tionghoa (1,72%), Batak (1,3%), Minangkabau (0,9%)[1]
 - AgamaIslam (94,67%), Kristen (2,53%), Buddha (1,23%), Katolik (1,09%), Hindu (0,08%), Lainnya (0,37%)[2]
 - BasaSunda Banten, Jawa Banten, Indonésia
Situs wèbwww.bantenprov.go.id

Provinsi Banten iku provinsi ing pulo Jawa, dunungé ana ing sisih kuloné Daerah Khusus Ibukota Jakarta. Provinsi iki katata sajeroning papat kabupatèn lan telu kutha.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lebak
  2. Kabupatèn Pandeglang
  3. Kabupatèn Serang
  4. Kabupatèn Tangerang
  5. Kutha Cilegon
  6. Kutha Tangerang
  7. Kutha Tangerang Kidul
  8. Kutha Serang


  1. "Kewarganegaraan, Suku Bangsa, Agama, dan Bahasa Sehari-hari Penduduk Indonesia 2011". 2011-01-01. https://www.bps.go.id/website/pdf_publikasi/watermark%20_Kewarganegaraan,%20Suku%20Bangsa,%20Agama%20dan%20Bahasa_281211.pdf. Diwiwiti 2017-03-21.
  2. Kewarganegaraan, Suku Bangsa, Agama dan Bahasa Sehari-hari Penduduk Indonesia Hasil Sensus Penduduk 2010. Badan Pusat Statistik. 2011. ISBN 9789790644175.