Banten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Propinsi Banten
Lambang Propinsi Banten
Lambang Propinsi Banten
Motto: "Iman Taqwa"
Péta Banten ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kutha Serang
Gubernur: Hj, RT. Atut Chosiyah (PLT)
Jembar
 - Total:

9.160,70 km²
Laladan Tingkat II
 - Cacah:

4 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 7.451.300 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Banten,Wong Betawi, Wong Sundha, Wong Jawa, Wong Baduy lly
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha, Basa Jawa (Dhialek Banten) lan Basa Indonésia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Laladan:

Propinsi Banten iku propinsi ing pulo Jawa, dunungé ana ing sisih kuloné Laladan Khusus Kutha krajan Jakarta. Propinsi iki katata jroning papat kabupatèn lan telu kutha.

Laladan Tingkat II[sunting | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lebak
  2. Kabupatèn Pandeglang
  3. Kabupatèn Serang
  4. Kabupatèn Tangerang
  5. Kutha Cilegon
  6. Kutha Tangerang
  7. Kutha Tangerang Kidul
  8. Kutha Serang


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banten&oldid=1031571"