Banten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Banten
Lambang Provinsi Banten
Lambang Provinsi Banten
Sesanti: "Iman Taqwa"
Péta Banten ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kutha Serang
Gubernur: Hj, RT. Atut Chosiyah (PLT)
Jembar
 - Total:

9.160,70 km²
Daerah Tingkat II
 - Cacah:

4 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 7.451.300 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Banten,Wong Batawi, Wong Sundha, Wong Jawa, Wong Baduy lly
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sundha, Basa Jawa (Dhialek Banten) lan Basa Indonésia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Laladan:

Provinsi Banten iku provinsi ing pulo Jawa, dunungé ana ing sisih kuloné Daerah Khusus Ibukota Jakarta. Provinsi iki katata sajeroning papat kabupatèn lan telu kutha.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lebak
  2. Kabupatèn Pandeglang
  3. Kabupatèn Serang
  4. Kabupatèn Tangerang
  5. Kutha Cilegon
  6. Kutha Tangerang
  7. Kutha Tangerang Kidul
  8. Kutha Serang