Banten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Banten
Lambang Propinsi Banten
Lambang Propinsi Banten
Motto: "Iman Taqwa"
Péta Banten ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kutha Serang
Gubernur: Hj, RT. Atut Chosiyah (PLT)
Jembar
 - Total:

9.160,70 km²
Laladan Tingkat II
 - Cacah:

4 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 7.451.300 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Banten,Wong Betawi, Wong Sundha, Wong Jawa, Wong Baduy lly
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sundha, Basa Jawa (Dhialek Banten) lan Basa Indonésia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Laladan:

Propinsi Banten iku propinsi ing pulo Jawa, dunungé ana ing sisih kuloné Laladan Khusus Kutha krajan Jakarta. Propinsi iki katata jroning papat kabupatèn lan telu kutha.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lebak
  2. Kabupatèn Pandeglang
  3. Kabupatèn Serang
  4. Kabupatèn Tangerang
  5. Kutha Cilegon
  6. Kutha Tangerang
  7. Kutha Tangerang Kidul
  8. Kutha Serang