Banten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Banten
ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪

85px|Lambang
Lambang
Banten Pictures.jpg
(Saka ndhuwur, kiwa manengen): Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta, Masjid Agung Banten, Pantai Carita, Tanjung Lesung, Taman Nasional Ujung Kulon, Désa Wisata Sawarna, Pelabuhan Merak, Désa Wisata Suku Baduy
Sesanti: Iman Taqwa
IndonesiaBanten.png
Dhasaring ukum UU 23 Tahun 2000
Kutha krajan Kutha Serang
Tlatah
 - Gunggung ambané 9160 km2
Cacah jiwa (2010)
 - Gunggung 10.632.166
Pamaréntahan
 - Gubernur Wahidin Halim
 - Wagub Andika Hazrumy
 - Ketua DPRD Asep Rahmatullah
 - Sèkda Ranta Suharta
 - Kabupatèn 4
 - Kutha 4
APBD
 - DAU Rp1.594.383.683.000,-
Démografi
 - Étnis Banten (40,65%), Sunda (22,59%), Jawa (15,58%), Betawi (12,84%), Lain-lain (4,42%), Tionghoa (1,72%), Batak (1,3%), Minangkabau (0,9%)[1]
 - Agama Islam (94,67%), Kristen (2,53%), Buddha (1,23%), Katolik (1,09%), Hindu (0,08%), Lainnya (0,37%)[2]
 - Basa Sunda Banten, Jawa Banten, Indonésia
Situs wèb www.bantenprov.go.id

Provinsi Banten iku provinsi ing pulo Jawa, dunungé ana ing sisih kuloné Daerah Khusus Ibukota Jakarta. Provinsi iki katata sajeroning papat kabupatèn lan telu kutha.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lebak
  2. Kabupatèn Pandeglang
  3. Kabupatèn Serang
  4. Kabupatèn Tangerang
  5. Kutha Cilegon
  6. Kutha Tangerang
  7. Kutha Tangerang Kidul
  8. Kutha Serang


  1. ^ "Kewarganegaraan, Suku Bangsa, Agama, dan Bahasa Sehari-hari Penduduk Indonesia 2011". 2011-01-01. https://www.bps.go.id/website/pdf_publikasi/watermark%20_Kewarganegaraan,%20Suku%20Bangsa,%20Agama%20dan%20Bahasa_281211.pdf. Diwiwiti 2017-03-21.
  2. ^ Kewarganegaraan, Suku Bangsa, Agama dan Bahasa Sehari-hari Penduduk Indonesia Hasil Sensus Penduduk 2010. Badan Pusat Statistik. 2011. ISBN 9789790644175.