Kalimantan Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Kalimantan Tengah
Lambang Kalimantan Tengah
Lambang Kalimantan Tengah
Sesanti: "Isen Mulang"
Péta Kalimantan Tengah ing Indonésia
Dina Dadi: 23 Mèi 1957
Kutha krajan: Palangka Raya
Gubernur: Agustin Teras Narang
Jembar
 - Total:

157.983 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

13 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.004.110 (2006)
+/- 12 / km²
Suku: Suku Dayak, Suku Banjar, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Dayak lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kalimantan Tengah iku katata sajeroning 13 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku kutha Palangka Raya.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Barito Kidul
  2. Kabupatèn Barito Wétan
  3. Kabupatèn Barito Lor
  4. Kabupatèn Gunung Mas
  5. Kabupatèn Kapuas
  6. Kabupatèn Katingan
  7. Kabupatèn Kotawaringin Kulon
  8. Kabupatèn Kotawaringin Wétan
  9. Kabupatèn Lamandau
  10. Kabupatèn Murung Raya
  11. Kabupatèn Pulang Pisau
  12. Kabupatèn Sukamara
  13. Kabupatèn Seruyan
  14. Kutha Palangka Raya

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]