Kalimantan Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Kalimantan Tengah
Lambang Kalimantan Tengah
Lambang Kalimantan Tengah
Motto: "Isen Mulang"
Péta Kalimantan Tengah ing Indonésia
Dina Dadi: 23 Mei 1957
Kutha krajan: Palangka Raya
Gubernur: Agustin Teras Narang
Jembar
 - Total:

157.983 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

13 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.004.110 (2006)
+/- 12 / km²
Suku: Suku Dayak, Suku Banjar, Suku Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Dayak lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Kalimantan Tengah iku katata jroning 13 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajanné ya iku kutha Palangka Raya.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Barito Kidul
  2. Kabupatèn Barito Wétan
  3. Kabupatèn Barito Lor
  4. Kabupatèn Gunung Mas
  5. Kabupatèn Kapuas
  6. Kabupatèn Katingan
  7. Kabupatèn Kotawaringin Kulon
  8. Kabupatèn Kotawaringin Wétan
  9. Kabupatèn Lamandau
  10. Kabupatèn Murung Raya
  11. Kabupatèn Pulang Pisau
  12. Kabupatèn Sukamara
  13. Kabupatèn Seruyan
  14. Kutha Palangka Raya

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]