Kabupatèn Kapuas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Kapuas
Lambang Kabupatèn Kapuas
Lambang Kabupatèn Kapuas
Moto: Tingang Menteng Panunjung Tarung


Peta lokasi Kabupatèn Kapuas
Peta lokasi Kabupatèn Kapuas di Kalimantan Tengah
Koordinat: 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW
Propinsi Kalimantan Tengah
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0513
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.kapuaskab.go.id

Kabupatèn Kapuas iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kuala Kapuas, kurang luwih 142 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti "Tingang Menteng Panunjung Tarung"

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kapuas dumunung ana ing sisih Kidul-wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 14.999 km2, ing sajeroning koordinat 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kapuas ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Murung Raya
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kutha Palangka Raya, Kabupatèn Pulang Pisau lan Gunung Mas
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Lor, Barito Kidul lan Provinsi Kalimantan Kidul

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 12 kacamatan, ya iku:

  1. Basarang
  2. Kapuas Hilir
  3. Kapuas Hulu
  4. Kapuas Kuala
  5. Kapuas Kulon
  6. Kapuas Murung
  7. Kapuas Tengah
  8. Kapuas Wétan
  9. Mantangai
  10. Pulau Petak
  11. Selat
  12. Timpah

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 338.583 jiwa, sing ndunungi lanang akèhé 171.070 jiwa lang sing wadon cacahé 167.513 jiwa.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]