Kabupatèn Kapuas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Kapuas
Lambang Kabupatèn Kapuas

Lambang Kabupatèn Kapuas
Peta lokasi Kabupatèn Kapuas

Peta lokasi Kabupatèn Kapuas
Koordinat : 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW
Motto: Tingang Menteng Panunjung Tarung
Provinsi Kalimantan Tengah
Kutha krajan Kuala Kapuas
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum Undang-Undang Nomer 27 taun 1959
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0513
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.kapuaskab.go.id

Kabupatèn Kapuas iku kabupatèn ing Propinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kuala Kapuas, kurang luwih 142 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Propinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè motto "Tingang Menteng Panunjung Tarung"

Geografis[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Kapuas dumunung ana ing sisih Kidul-wétan Propinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 14.999 km2, ing sajroning koordinat 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW.

Wewengkon[sunting | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kapuas ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Murung Raya
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kutha Palangka Raya, Kabupatèn Pulang Pisau lan Gunung Mas
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Lor, Barito Kidul lan Propinsi Kalimantan Kidul

Kacamatan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 12 kacamatan, ya iku :

  1. Basarang
  2. Kapuas Hilir
  3. Kapuas Hulu
  4. Kapuas Kuala
  5. Kapuas Kulon
  6. Kapuas Murung
  7. Kapuas Tengah
  8. Kapuas Wétan
  9. Mantangai
  10. Pulau Petak
  11. Selat
  12. Timpah

Padunung[sunting | besut sumber]

Okèhé padunung miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 338.583 jiwa, padunung lanang akèhé 171.070 jiwa lang sing wadon cacahé 167.513 jiwa.

Refrensi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]