Wadon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Simbol wadon.

Wadon ya iku sesebutan kang dipigunakaké déning salah sijiné manungsa kang jinis kelaminé wadon. Lawan jinisé wong wadon ya iku wong lanang. Wadon ya iku salah sijiné wujud tembung kang lumrahé dimumpangatake kanggo nggambarake wanita désa kang diwasa. Wong wadon kang wis kawin bisa uga asring kasebut ibu lan wong wadon kang wis duwé putra asring kasebut simbok, utawa mamak. Semana uga wong wadon kang durung kawin asring kasebut déning sebutan prawan utawa kira-kira umuré kurang luwih 16 nganti 21 taun uga bisa kasebut putri utawa gadis. Wong wadon dhuwèni salah sijiné piranti kanggo kekawinan lan duwé lan bisa nglakoni ngandhut, nglairaké lan nyusoni.