Kabupatèn Kotawaringin Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Kotawaringin Kulon
Lambang Kabupatèn Kotawaringin Kulon
Moto: Marunting Batu Aji


Peta lokasi Kabupatèn Kotawaringin Kulon
Peta lokasi Kabupatèn Kotawaringin Kulon di Kalimantan Tengah
Koordinat: 1°19'35" — 3°36'59" LK lan 110°25'26" — 112°50'36" BW
Propinsi Kalimantan Tengah
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0532
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web kotawaringinbaratkab.go.id

Kabupatèn Kotawaringin Kulon iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pangkalan Bun, kurang luwih 450 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti "Marunting Batu Aji"

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kotawaringin Kulon dumunung ana ing sisih kidul Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 10.759 km2, ing sajeroning koordinat 1°19'35" — 3°36'59" LK lan 110°25'26" — 112°50'36" BW.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kotawaringin Kulon ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Seruyan lan Lamandau
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Lamandaulan Sukamara
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Seruyan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki duwè 6 kacamatan, ya iku:

  1. Arut Kidul
  2. Arut Lor
  3. Kotawaringin Lama
  4. Kumai
  5. Pangkalan Banteng
  6. Pangkalan Lada

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 223.432 jiwa, sing ndunungi lanang akèhé 117.258 jiwa lang sing wadon cacahé 106.174 jiwa.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]