Kabupatèn Barito Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Barito Lor

Lambang {{{jeneng}}}
Peta lokasi Kabupatèn Barito Lor

Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat : 0º49'00" LL — 1º27'00" LK lan 114º27'3,32" — 115°50'47’" BW
Motto: Iya Mulik Benkang Turan
Provinsi Kalimantan Tengah
Kutha krajan
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal 29 Juni 1950
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0519
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.baritoutarakab.go.id

Kabupatèn Barito Lor iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Barito Lor dumunung ana ing sisih Lor - Wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 8.300 km2, ing sajeroning koordinat 0º49'00" Lintang lor — 1º27'00" Lintang kidul lan 114º27'3,32" — 115°50'47’" Bujur wétan.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kotawaringin Wétan ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Murung Raya lan Provinsi Kalimantan Wétan
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Kidul lan Provinsi Kalimantan Kidul
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Murung Raya lan Kabupatèn Kapuas
ing sisih wétan karo: Provinsi Kalimantan Wétan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 6 kacamatan, ya iku :

  1. Gunung Purei
  2. Gunung Timang
  3. Lahei
  4. Montallat
  5. Teweh Tengah
  6. Teweh Wétan

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi BPS Kabupatèn Barito Lor kanggo taun 2008 ya iku 121.789 jiwa, sing ndunungi lanang okèhé 61.356 jiwa lan sing wedhok okèhé 60.433 jiwa. Kacamatan sing paling okèh sing ndunungi ya iku Teweh Tengah okèhé 67.488 jiwa, kacamatan sing paling sithik sing ndunungi ya iku Gunung Purei okèhé 2.672 jiwa.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]