Kabupatèn Murung Raya

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Kabupatèn Murung Raya

Lambang {{{nama}}}
Peta lokasi Kabupatèn Murung Raya

Peta lokasi {{{nama}}}
Koordinat :
Motto: Tira Tangka Balang
Provinsi Kalimantan Tengah
Kutha krajan Puruk Cahu
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum Undang-undang No. 05 Taun 2002
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0528
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.kabmurungraya.go.id/

Kabupatèn Murung Raya iku kabupatèn ing Propinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Puruk Cahu.Kabupatèn iki pamekaran saka Kabupatèn Barito Lor ing taun 2002. Kabupatèn iki nduwè motto Tira Tangka Balang (saka Basa Dayak), sing artiné : yen nyambut gawé aja separo ati, kudu dirampungké nganti tekan tujuané.

Geografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Murung Raya dumunung ana ing sisih Lor-Wétan Propinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 23.700 km2, ing sajroning koordinat 113°20' - 115°55' Bujur wétan lan 0°53'48" Lintang kidul – 0°46'06" Lintang lor, dadi kabupatèn iki diparang karo garis katulistiwa

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Murung Raya ya iku :

ing sisih lor karo: Propinsi Kalimantan Kulon lan Kalimantan Wétan
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Lor lan Kapuas
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Gunung Mas lan Propinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Lor lan Propinsi Kalimantan Wétan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 10 kacamatan, ya iku :

  1. Barito Tuhup Raya
  2. Laung Tuhup
  3. Murung
  4. Permata Intan
  5. Seribu Riam
  6. Sumber Barito
  7. Sungai Babuat
  8. Tanah Siang
  9. Tanah Siang Kidul
  10. Uut Murung

Suku bangsa[besut | besut sumber]

Suku asli saka 3 suku utama, ya iku:

Suku liyané :

Potensi laladan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki dhisik ngasilké kayu kanggo nguripné perekonomian, nanging sak wisné kayu rada arang-arang kabupatèn iki ngandelké saka pertambangan, ya iku saka tambang emas lan tambang batu-bara.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]