Kabupatèn Murung Raya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Kabupatèn Murung Raya
Lambang {{{nama}}}
Moto: Tira Tangka Balang


Peta lokasi Kabupatèn Murung Raya
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Tengah
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Tengah
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0528
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.kabmurungraya.go.id/

Kabupatèn Murung Raya iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Puruk Cahu.Kabupatèn iki pamekaran saka Kabupatèn Barito Lor ing taun 2002. Kabupatèn iki nduwè sesanti Tira Tangka Balang (saka Basa Dayak), sing artiné: yèn nyambut gawé aja saparo ati, kudu dirampungké nganti tekan tujuané.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Murung Raya dumunung ana ing sisih Lor-Wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 23.700 km2, ing sajeroning koordinat 113°20'-115°55' Bujur wétan lan 0°53'48" Lintang kidul – 0°46'06" Lintang lor, dadi kabupatèn iki diparang karo garis katulistiwa

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Murung Raya ya iku:

ing sisih lor karo: Provinsi Kalimantan Kulon lan Kalimantan Wétan
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Lor lan Kapuas
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Gunung Mas lan Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Lor lan Provinsi Kalimantan Wétan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 10 kacamatan, ya iku:

  1. Barito Tuhup Raya
  2. Laung Tuhup
  3. Murung
  4. Permata Intan
  5. Seribu Riam
  6. Sumber Barito
  7. Sungai Babuat
  8. Tanah Siang
  9. Tanah Siang Kidul
  10. Uut Murung

Suku bangsa[besut | besut sumber]

Suku asli saka 3 suku utama, ya iku:

Suku liyané:

Potensi laladan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki dhisik ngasilké kayu kanggo nguripné perekonomian, nanging sak wisné kayu rada arang-arang kabupatèn iki ngandelké saka pertambangan, ya iku saka tambang emas lan tambang batu-bara.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]