Katulistiwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing elmu geografi, katulistiwa (saking basa Arab: خط الإستوا) utawa ekuator iku garis garis khayal sing digambar malang ing tengah-tengah planet bumi, persis antara kutub lor karo kutub kidul lan paralel sesuai poros rotasi planet bumi. Garis khatulistiwa iki mbagi Bumi dadi loro, bagian lor lan kidul. Garis lintang ekuator ya iku 0°. Dawa garis khatulistiwa sekitar 40.070 km.

Ing garis khatulistiwa iki sekitar jam 12.00 (tengah hari), srengéngé pas ana ing dhuwure equinox.

Laladan-laladan (nagara) sing diliwati khatulistiwa ing bumi antarane:

Tugu ing kutha Pontianak kanggo tanda posisi garis khatulistiwa
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katulistiwa&oldid=1096463"