Menyang kontèn

Sao Tomé lan Principé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sao Tome lan Principe)
República Democrática de São Tomé e Príncipe
Gendéraning Sao Tome lan Principe
Gendéra
Aditamènging Sao Tome lan Principe
Aditamèng
Motto: 
Gunagita: Independência total
Dunungpenering Sao Tome lan Principe
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Sao Tome
JawatbasaPortugis
PapréntahanRépublik; multi-parté
Kamardikan
• Banyu (%)
0% (kapuloan)
Population
• Pikira-kira 2006
193.313 (174)
• Cacahjiwa
165.034
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,26 miliar (178)
• Saben wong
US$1.638 (151)
ArtacihnaDobra (STD)
Kodhé bèl239
TLD internèt.st

Républik Dhémokratik Sao Tomé lan Principé iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung 300 km cedhak garis khatulistiwa lan 250 km cedhak Samodra Atlantik lan dumunung ing sisih lor-kulon lepas pasisir Gabon. Negri iki minangka salah siji nagara paling cilik ing Afrika. Sao Tome lan Principe dumadi saka sawatara pulo cilik mawa gunung geni. Jeneng pulo kang gedhé dhéwé yaiku São Tomé lan Principe diangkat dadi jeneng nagara iki. Amarga lemahé kang subur, nagara iki tau dadi produsèn gula gedhé dhéwé sadonya ing abad ka-20. Nanging nyatané citra kopi luwih populèr amarga luwih akèh ditandur ing lahan subur. Bab iki uga kadadéan ing laladan koloni liya kaya Angola, Mozambik, Tanjung Verde, lll. Ambané nagara iki mung 67% saka ambané kutha DKI Jakarta ing Indonésia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]