Pasisir Gadhing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
République de Côte d'Ivoire
Patakaning Pasisir Gadhing
Pataka
Aditamènging Pasisir Gadhing
Aditamèng
Cihnabrawit: Unité, Discipline et travail
(Prancis: "Persatuan, Dispilin lan Kerja Keras")
Gunagita: L'Abidjanaise
Dunungpenering Pasisir Gadhing
KuthagaraYamoussoukro (resmi)
Abidjan (de facto)
BrehakuthaAbidjan
JawatbasaPrancis
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
1,4%
Population
• Pikira-kira 2020
26.378.274 (57)
• Cacahjiwa 1998
15.366.672
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$26,57 miliar (98)
• Saben wong
US$1.436 (162)
ArtacihnaFranc CFA (XOF)
Durawadasandi225
Nagarasandigreha.ci

Pasisir Gadhing (utawa Côte d'Ivoire) iku nagara ing Afrika Kulon kang wewatesan karo Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso, lan Ghana ing sisih kulon, lor lan wétan sarta karo Lempongan Guinea ing sisih kidul. Minangka salah siji nagara paling makmur ing wewengkon tropis Afrika Kulon, perkembangan ekonominé wis dikikis déning kekacauan pulitik kang ditimbulaké déning korupsi lan panulakan reformasi.

Jeneng nagara iki asring diterjemahké sajeroning manéka basa, contoné Ivory Coast sajeroning basa Inggris, Elfenbeinküste sajeroning basa Jerman lan Costa de Marfil sajeroning basa Spanyol. Ana ing wulan Oktober 1985 pamaréntah Côte d'Ivoire nyuwun supaya nagara iki karan kaya ngono ing kabèh basa. Miturut hukum nasional Côte d'Ivoire, jeneng nagara iki ora olèh diterjemahaké saka basa Perancis. Mesthi waé, hukum iku mung lumaku sajeroning nagara iku dhéwé.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b "FACTBOX-Key facts on rebel leader Guillaume Soro". AlertNet.org. Reuters Foundation. 2007-03-29. Dibukak ing 2007-04-01.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pasisir Gading