Basa Jerman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Basa Jerman (Deutsch)
Dipituturaké ing: Éropa
Tlatah: Éropa Kulon, Éropa Tengah, Éropa Wétan
Cacah panutur: Antara 100 yuta – 120 yuta
Tingkat: Peringkat kaping-10
Rumpun basa
Klasifikasi:
basa Indo-Éropa

 basa Jermanik
  Basa Jerman

Status Resmi
Basa resmi: Jerman Jerman
Ostenrik Ostenrik
Bèlgi Bèlgi
Switserlan Switserlan
Luxembourg Luksemburg
Diatur déning: -
Kodhe Basa
ISO 639-1 de
ISO 639-2 ger, deu
SIL deu
Map German SpeakingWorld.png
Basa Jerman saindhenging donya

Basa Jerman iku kagolong basa Jermanik saka rumpun basa Indo-Éropa. Basa iki dipituturaké déning kurang luwih 100 yuta panutur ibu lan 20 yuta panutur kapindho. Basa iki basa resmi ing Jerman, Ostenrik, Switserlan, lan Bèlgi. Saliyané iku basa iki uga akèh dipituturaké ing Luxemburg, Italia, Ceko, Polen, Ruslan, Kazakhstan, lan Namibia. Basa Jerman isih cedhak karo basa Walanda lan uga basa Inggris.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Basa resmi Uni Éropa