SIL

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

SIL International (wiwitan jenengé Summer Institute of Linguistics) iku siji organisasi ngèlmiah Kristen nirlaba kang ancasé kang pokok nyinaoni, ngembangaké lan ndhokumèntasèkaké basa-basa kang kurang dikenal sajeroning upaya nybar kawruh linguistik, nyebar kamampuan waca-tulis ing donya lan mbantu perkembangan basa minoritas. SIL International nyadiakaké sumber daya sajeroning panelitèn basaliwat Ethnologue.com.

Kodhe SIL[besut | besut sumber]

SIL nandhani saben basa kanthi kodhe telung aksara, contoné:

Daftar pepak bisa dideleng ing http://www.ethnologue.com/codes/#downloading

Pranala njaba[besut | besut sumber]