Basa Swèdhen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Swédia
svenska
Pangucapan [ˈsvɛ̂nskâ]
Asal Swédia, Finlan
Laladan Éropah Lor, sapérangan saka Amérika sarékat lan nagara-nagara liya.
Panyatur asli
~ 10 yuta (tanpa surya)
Indo-Éropah
Aksara Latin (Aksara Swèdhen)
Status resmi
Basa resmi ing
 Swedia
 Finlandia
Cithakan:EUR
Déwan Nordik
Diatur déning Déwan Basa Swédia (ing Swèdhen)
Svenska avdelningen (ing Finlan)
Kodhe basa
ISO 639-1 sv
ISO 639-2 swe
ISO 639-3 swe
Map of the major Swedish-speaking areas

Basa Swédia (Ngenani wuni iki svenska ) iku sawijining Basa Jermanik Lor, dituturaké déning watara 10 yuta jiwa,[1] mligi ing Swedia lan sapérangan Finlandia, mliginé ing sadawaning pasisir lan ing pulo Åland. Basa iki uga bisa silih dimangertèni déning pamicara basa Nurwègen lan sanadyan sethithik karo basa Denmark. Kayadéné basa-basa Jermanik Lor liyané, basa Swedia iku turunan saka Old Norse, basa lumrahé wong Jermanik sing urip ing Skandinavia ing sajeroning mangsa Viking.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Ethnologue report for Swedish". Dijupuk 2009-02-09.  gives the number of 8,789,835, but is based on data from 1986. Sweden has currently a population of 9.2 Mio (2008 census), and there are about 290,000 native speakers of Swedish in Finland "Statistics Finland-Population Structure". Dijupuk 2009-02-09. , based on data from 2007), leading to an estimate of about 9 to 10 Mio.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cithakan[besut | besut sumber]

Sumber wèb[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

Kursus basa[besut | besut sumber]

  • Colloquial Swedish–The complete course for beginners Second Edition. Holmes, Philip; Serin, Gunilla (1999). London; New York: Routledge. ISBN 0-415-13718-7
  • Teach Yourself Swedish–A complete course for beginners. Croghan, Vera (1995). London: Hodder & Stoughton. Chicago: NTC/Contemporary Publishing. ISBN 0-340-61860-4
  • Svenska utifrån–Lärobok i svenska. Nyborg, Roger; et al. (2001) ISBN 91-520-0673-5
  • På svenska! 1 Svenska som främmande språk–Lärobok. Göransson, Ulla; et al. (1997) ISBN 91-7434-392-2
  • På svenska! 2 Svenska som främmande språk–Lärobok. Göransson, Ulla; et al. (2002) ISBN 91-7434-462-5
  • [Swedish Basic Course http://fsi-language-courses.org/Content.php?page=Swedish Fsi-language.org]. Foreign Service Institute
  • Rivstart: A1+A2. Scherrer, Paula Levy; Lindemalm, Karl (2008). Natur och Kultur. ISBN 9789127666856
  • Rivstart: B1+B2. Scherrer, Paula Levy; Lindemalm, Karl (2009). Natur och Kultur. ISBN10: 9127666875

Tata basa[besut | besut sumber]

  • Swedish Essentials of Grammar Viberg, Åke; et al. (1991) Chicago: Passport Books. ISBN 0-8442-8539-
  • Swedish: An Essential Grammar. Holmes, Philip; Hinchliffe, Ian; (2000). London; New York: Routledge. ISBN 0-415-16048-0.
  • Swedish: A Comprehensive Grammar Second Edition. Holmes, Philip; Hinchliffe, Ian; (2003). London; New York: Routledge. ISBN 0-415-27884-8.
  • Svenska utifrån Schematic grammar–Swedish structures and everyday phrases Byrman, Gunilla; Holm, Britta; (1998) ISBN 91-520-0519-4.

Kamus[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Basa Swèdhen ing KamusWiki.

Tata basa[besut | besut sumber]

Tembung[besut | besut sumber]

Kamus[besut | besut sumber]

Cithakan:Germanic languages Cithakan:Basa resmi Uni Éropah