Wikibooks

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Logo Wikibooks

Wikibooks (Buikuki), sadurungé disebut Proyèk Buku Bébas Wikimédia lan Wikimédia-Buku, iku proyèk sing padha karo Wikipedia lan arupa bagéan saka Yayasan Wikimedia sing diwiwiti tanggal 10 Juli 2003.

Proyèk iki arupa kolèksi buku bébas, petunjuk cara panggunaan, lan teks-teks liyané. Proyèk iki ya iku wiki sing tegesé saben wong bisa nyunting artikel buku apa waé.

Proyèk iki diwiwiti minangka respon dhateng panyuwunan saka wikiwan Karl Wick minangka papan kanggo miwiti pambangunan buku-buku isi bébas kanggo ngurangi biaya lan keterbatasan liyané ing bahan pelajaran.

Sapérangan buku-buku awal arupa salinan saka sumber-sumber isi bébas liyané sing ditemokaké ing internet. Wikibook nduwé proyèk-proyèk liyané ya iku: Wikijunior lan Wikiversity. Wikijunior dimaksudaké minangka proyèk sing ditujokaké kanggo wikiwan-wikiwati mudha. Wikiversity iku lingkungan sinau kabukak lan komunitas panlitèn.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikibooks&oldid=1025873"