Wikibooks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo Wikibooks

Wikibooks (Buikuki), sadurungé karan Proyèk Buku Bébas Wikimédia lan Wikimédia-Buku, iku proyèk kang padha karo Wikipedia lan arupa péranganing Yayasan Wikimedia kang diwiwiti tanggal 10 Juli 2003.

Proyèk iki arupa kolèksi buku bébas, petunjuk cara panggunaan, lan teks-teks liyané. Proyèk iki ya iku wiki kang tegesé saben wong bisa nyunting artikel buku apa waé.

Proyèk iki diwiwiti minangka respon dhateng panyuwunan saka wikiwan Karl Wick minangka papan kanggo miwiti pambangunan buku-buku isi bébas kanggo ngurangi biaya lan keterbatasan liyané ing bahan wulangan.

Sapérangan buku-buku awal arupa salinan saka sumber-sumber isi bébas liyané kang tinemu ing internet. Wikibook nduwé proyèk-proyèk liyané ya iku: Wikijunior lan Wikiversity. Wikijunior dimaksudaké minangka proyèk kang ditujokaké kanggo wikiwan-wikiwati mudha. Wikiversity iku lingkungan sinau kabukak lan komunitas panlitèn.

Pranala njaba[besut | besut sumber]