Basa Hindi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hindi ( हिन्दी )
Dituturaké ing India
Wilayah Asia Kidul
Gunggung penutur 480 yuta
Peringkat 2
Rumpun Basa
Klasifikasi
Indo-Eropah

 Indo-Iran
  Indo-Arya
   Indo Arya Tengah
    Hindi

Status Resmi
Basa resmi India
Diatur déning -
Kode basa
ISO 639-1 hi
ISO 639-2 hin
SIL HND

Basa Hindi iku basa resmi ing India saliyané Basa Inggris, lan basa iki arupa salah siji basa kanthi gunggung penutur paling akèh ing donya sawisé Basa Tionghoa lan Basa Inggris. Basa iki yaiku sadulur kembar saka Basa Urdu.


Sistém panulisan[sunting | sunting sumber]

Aksara Déwanagari dipigunakaké minangka aksara resmi jroning panulisan Basa Hindi.

Conto[sunting | sunting sumber]

  • Namaaste! = Halo!
  • Aap kese hai? = Piyé kabaré?
  • Mein acchaa hun = Apik
  • Dhanyavad = Matur nuwun
  • Aapkaa naam kiyaa hai? = Sapa jenengmu?
  • Meraa naam…..hai = Jenengku….
  • Alvida!/ Namaaste! = Nganti ketemu manèh!
  • Aurat = Wanita
  • Kabab = Kebab
  • Acchaa = Apik
  • Ghar = Omah
  • Angur = Anggur

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Basa Hindi ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Hindi&oldid=843670"