ISO 639

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

ISO 639 iku salah siji standar internasional ngenani khode basa ing donya. ISO 639 dumadi saka sawetara pérangan, loro ing antarané aktif dipublikasèkaké dina iki, sauntara iku pérangan liyané isih dikembangaké.

Kaloro péranganing ISO 639:

  • ISO 639-1: 2002 "Kodhe basa -- Pérangan 1: kodhe Alpha-2"
  • ISO 639-2: 1998 "Kodhe basa -- Pérangan 2: kodhe Alpha-3"

Pérangan sing isih dikembangaké:

Kakurangan Alpha-3[besut | besut sumber]

Amarga kodhe Alpha-3 dumadi saka 3 aksara alfabet mula cacahing kodhe sing bisa ditampung ya iku 26 * 26 * 26 = 17.576. Pérangan ka-2 ndhèfinisèkaké rong kodhe ya iku mligi kanggo mul, und, rentang kodhe sing dicadangaké qaa-qtz (500 kodhe) lan duwé 23 iji kodhe sing dobel (kodhe-kodhe B/T). Mulané cacah 545 kodhe ora bisa dianggo ing pérangan ka-3. Sisa kodhe sing bisa dianggo ya iku 17.576 - 545 = 17.032.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]