Basa resmi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Basa Resmi sawijining nagara iku siji utawa luwih basa kang dianggo déning pamaréntah jroning nerbitaké maklumat-maklumat lan uga basa kang dianggo déning warga kanggo sesambungan karo instansi pamaréntah sacara resmi. Basa resmi uga kang dianggo jroning pengajaran ing instansi pendhidhikan.

Akèh uga (salah siji) basa resmi sawijining nagara dudu basa asli nagara kasebut nanging basa warisan saka kaum penjajah. Malahan kerep basa resmi ora ndarbèni native speaker utawa penutur asli. Bab iki kedadéyan antara liya ing sawetara nagara ing Afrika tilas jajahan Perancis, Singapura kanthi basa Inggris, Suriname kanthi basa Walanda lan Timor Timur kanthi basa Portugis.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_resmi&oldid=1024000"