Basa resmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa Resmi sawijining nagara iku siji utawa luwih basa kang dianggo déning pamaréntah sajeroning nerbitaké maklumat-maklumat lan uga basa kang dianggo déning warga kanggo sesambungan karo instansi pamaréntah kanthi resmi. Basa resmi uga kang dianggo sajeroning pengajaran ing instansi pendhidhikan.

Akèh uga (salah siji) basa resmi sawijining nagara dudu basa asli nagara kasebut nanging basa warisan saka kaum penjajah. Malahan kerep basa resmi ora ndarbèni native speaker utawa penutur asli. Bab iki kadadéan antarané ing sawetara nagara ing Afrika tilas jajahan Prancis, Singapura kanthi basa Inggris, Suriname kanthi basa Walanda lan Timor Timur kanthi basa Portugis.

Uga delengen[besut | besut sumber]