Basa Arab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA
Arab
العربية/عربي
al-ʻarabiyyah/ʻarabī 
Arabic albayancalligraphy.svg
Pronunciation /al ʕarabijja/, /ʕarabi/
Dituturaké ing Nagara-nagara Liga Arab, kaum minoritas ing nagara-nagara Éritréa, Mali, Niger, Kénya, Chad, Sénégal, Sudan Kidul, Étiopia, Iran, Madagaskar, Tanzania, Mozambik, lsp.
Gunggung panutur 290 yuta
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Aksara Arab
Braille Arab
Aksara Suriah (Garshuni)
Aksara Ibrani (Kulawarga basa Yahudi-Arab)
Aksara Yunani (Arab Maron Siprus)
Aksara Latin (Malta, Arab Libanon, Arab Tunisia)
Status resmi
Basa resmi ing Arab Baku Modhèren iku basa resmi 27 nagara, paling akèh katelu sangisoré basa Inggris lan basa Prancis
Regulated by
Kodhe basa
ISO 639-1 ar
ISO 639-2 ara
ISO 639-3 ara
Arabic speaking world.svg

Basa Arab (اللغة العربية al-lughah al-‘Arabīyyah) iku basa saka kulawarga basa Semitik sing saiki dipituturaké ing Wétan Tengah lan Afrika Lor nanging awalé saka nagara sing saiki diarani Arab Saudi. Cacah panuturé ana wong 225 yuta. Kajaba iku basa Arab uga basa sembahyangan ing agama Islam. Basa Arab kanggo nglampahi sembahyang, kaya ta niyat wudhu, solat, jakat, kaji, ngaturaké donga, lan ngibadah liya-liyané.

Huruf-huruf ing basa Arab[besut | besut sumber]

Huruf Pangucapan
ا alif
ب ba
ت ta
ث tsa
ج jim
ح ha
خ kha
د dal
ذ dzal
ر ra
ز zay
س sin
ش syin
ص shad
ض dhad
ط tha
ظ zha
ع 'ain
غ ghain
ف fa
ق qaf
ك kaf
ل lam
م mim
ن nun
و wau
ه ha
لا lam alif
hamzah
ي ya

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]