Irak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهورية العراقية
Al-Jumhuriyah Al-Iraqiyah
كۆماری عێراق
Komara Iraqê
Gendéra Lambang nagara
'Motto: 'Allahu Akbar
(Arab: "Allah Maha Ageng")
Antem: Mawtini 1
Kutha krajan Bagdad2
Largest city Bagdad
Basa resmi Arab, Kurdi 3, Assyria
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,1%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 26.074.906 (45)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$89,8 milyar (58)
 •  Per kapita US$3.500 (122)
Valuta Dinar (IQD)
Wilayat wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4)
Kodhé bèl 964
TLD Internèt .iq
1. Etnis Kurdi migunakaké Ey Reqîb.

2. Kutha krajan Laladan Otonomi Kurdi ya iku Arbil.

3. Basa utama ing telung laladan Kurdi.

Républik Irak (jeneng lokal: Al Jumhuriyah al Iraqiyah - jeneng lokal ringkes: Al Iraq [1] (Arab: Swara العراق, Turki: Irak, Kurdi: عيَراق), iku nagara ing Wétan Tengah utawa Asia Kidul-kulon, sing ngliputi sebagéyan paling gedhé laladan Mesopotamia sarta pojok lor-kulon saka Pagunungan Zagros lan bagéyan wétan saka Ara-ara Suriah. Nagara iki wewatesan karo Kuwait lan Arab Saudi ing kidul, Yordania ing kulon, Suriah ing lor-kulon, Turki ing lor, lan Iran ing wétan. Irak duwé bagéyan sing ciut banget saka garis pesisir ing Umm Qashr ing Lempongan Pèrsi.

Kutha krajan Irak ya iku Bagdad. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 22 yuta jiwa lan jembaré ana ... km².

Rujukan[besut | besut sumber]

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • Wawancara karo Sean Garcia saka Refugees International, ngenani kasangsaran atusan èwu pangungsi Irak [1]
  • Shadid, Anthony 2005. Night Draws Near. Henry Holt and Co., New York, AS. ISBN 0-8050-7602-6
  • Hanna Batatu, "The Old Social Classes and the Revolutionary Movements of Iraq", Princeton: Princeton University Press, 1978
  • Irak iku setting utama kanggo novel fiksi èlmiyah John J. Rust "Epsilon"
  • A Dweller in Mesopotamia, petualangan sawijining seniman resmi ing Taman Eden, déning Donald Maxwell, 1921. (faksimili sing bisa digolèki ing Perpustakaan Univèrsitas Georgia; DjVu & layered PDF format)
  • By Desert Ways to Baghdad, déning Louisa Jebb (Mrs. Roland Wilkins) Mawa ilustrasi lan peta, 1908 (edhisi 1909). (faksimili sing bisa digolèki ing Perpustakaan Univèrsitas Georgia; DjVu & layered PDF format)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Iraq kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo.svg Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Pamaréntah[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Irak ing Wikivoyage

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Tinjauan[besut | besut sumber]

Pawarta[besut | besut sumber]

Liyané[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Irak&oldid=1056139"