Irak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aksara Latin
     
الجمهورية العراقية
Al-Jumhuriyah Al-Iraqiyah
كۆماری عێراق
Komara Iraqê
Patakaning Irak
Pataka
'Cihnabrawit: 'Allahu Akbar
(Arab: "Allah Maha Ageng")
Gunagita: Mawtini 1
Dunungpenering Irak
KuthagaraBagdad2
BrehakuthaBagdad
JawatbasaArab, Kurdi 3, Assyria
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
1,1%
Population
• Pikira-kira 2005
26.074.906 (45)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$89,8 milyar (58)
• Saben wong
US$3.500 (122)
ArtacihnaDinar (IQD)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+4
Durawadasandi964
Nagarasandigreha.iq
1. Etnis Kurdi migunakaké Ey Reqîb.

2. Kutha krajan Laladan Otonomi Kurdi yaiku Arbil.

3. Basa utama ing telung laladan Kurdi.

Républik Irak (jeneng lokal: Al Jumhuriyah al Iraqiyah - jeneng lokal ringkes: Al Iraq [1] (Arab: Ngenani wuni iki العراق , Turki: Irak, Kurdi: عيَراق), iku nagara ing Wétan Tengah utawa Asia Kidul-kulon, sing ngambah sapérangan gedhé dhéwé laladan Mesopotamia sarta pojok lor-kulon saka Pagunungan Zagros lan pérangan wétan saka Ara-ara Suriah. Nagara iki wewatesan karo Kuwait lan Arab Saudi ing kidul, Yordania ing kulon, Suriah ing lor-kulon, Turki ing lor, lan Iran ing wétan. Irak duwé pérangan sing ciut banget saka garis pasisir ing Umm Qashr ing Lempongan Pèrsi.

Kutha krajan Irak yaiku Bagdad. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 22 yuta jiwa lan jembaré ana... km².

Rujukan[besut | besut sumber]

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • Wawancara karo Sean Garcia saka Refugees International, ngenani kasangsaran atusan èwu pangungsi Irak [1]
  • Shadid, Anthony 2005. Night Draws Near. Henry Holt and Co., New York, AS. ISBN 0-8050-7602-6
  • Hanna Batatu, "The Old Social Classes and the Revolutionary Movements of Iraq", Princeton: Princeton University Press, 1978
  • Irak iku setting utama kanggo novèl fiksi èlmiyah John J. Rust "Epsilon"
  • A Dweller in Mesopotamia, petualangan sawijining seniman resmi ing Taman Eden, déning Donald Maxwell, 1921. (faksimili sing bisa digolèki ing Perpustakaan Univèrsitas Georgia; DjVu & layered PDF format)
  • By Desert Ways to Baghdad, déning Louisa Jebb (Mrs. Roland Wilkins) Mawa ilustrasi lan peta, 1908 (edhisi 1909). (faksimili sing bisa digolèki ing Perpustakaan Univèrsitas Georgia; DjVu & layered PDF format)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Pamaréntah[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Tinjauan[besut | besut sumber]

Pawarta[besut | besut sumber]

Liyané[besut | besut sumber]