Kénya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républik Kénya
Gendéra
Motto: Harambee
(Basa Swahili: Ayo nyambut gawé bebarengan)
Antem: Ee Mungu Nguvu Yetu
(Oh Gusti Pangéran Maha Pancipta)
Kutha krajan
lan paling gedhé
Nairobi
Basa resmi Inggris, Swahili
Papréntahan Républik Multi Parté
Kamardikan
 •  Banyu (%) 2,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2004 32.021.860 (37)
 •  Cacah sirah 2002 31.138.735
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung 33.028 (81)
 •  Per kapita 390 (151)
Valuta Shilling Kenya (KES)
Wilayat wektu MSK (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST) ora ana (UTC+3)
Kodhé bèl 254 (005 saka Tanzania lan Uganda)
TLD Internèt .ke

Républik Kénya (panulisan jroning basa Inggris lan basa Indonésia: Kenya), iku nagara ing Afrika Wétan sing awatesan karo Etiopia ing lor, Somalia ing wétan, Tanzania ing kidul, Uganda ing kulon, lan Sudan ing lor-wétan. Banjur nagara iki nduwé pesisir ing Samodra Hindhia ing sisil kidul-wétan. Kénya nduwé padunung 32.021.860 jiwa lan kutha krajané Nairobi.

Kutha gedhé lan padunungé[besut | besut sumber]

Kutha Padunung
Nairobi 2 940 911
Mombasa 707 400
Nakuru 337 200
Kisumu 273 400
Eldoret 249 100
Nyeri 213 000
Machakos 179 500
Meru 140 900

Demografi[besut | besut sumber]

Kenya iu nagara sing multi ètnis. Akèh-akèhé padunung Kénya nguwasani rong basa ya iku basa Inggris lan basa Swahili, uga akèh sing wicara nganggo basa ètnis sukuné.

Klompok ètnik
Kikuyu 22%, Luhya 14%, Luo 13%, Kalenjin 12%, Kamba 11%, Kisii 6%, Meru 6%, Afrikan liya 15%, non-Afrikan (Asia, Éropah, lan Arab) 1%
Kutha gedhé 
Nairobi, Mombasa, Kisumu, Nakuru lan Eldoret.

Agama[besut | besut sumber]

Agama ing Kénya[1]
religion percent
Kristen
  
45%
Katulik
  
33%
Islam
  
10%
Padunung asli
  
10%
Liya
  
2%


Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kénya&oldid=1052680"