Nigéria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Nigeria)
Federal Republic of Nigeria
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Unity and Faith, Peace and Progress
(Inggris: "Bedhamèn lan Persatuan, Kakuatan lan Kamajuan")
Antem: Arise O Compatriots, Nigeria's Call Obey
Kutha krajan Abuja
Kutha paling gedhé Lagos
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik Federal
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,4%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 128.765.768 (9)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$159,7 miliar (46)
 •  Per kapita US$1.120 (160)
Valuta Naira (₦) (NGN)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST) tidak ada (UTC+1)
Kodhé bèl 234
TLD Internèt .ng

Républik Fédéral Nigéria iku nagara ing Afrika Kulon. Nagara iki wewatesan akro Benin ing sisih kulon, Chad lan Kamerun ing sisih wétan, Niger ing sisih lor lan Lempongan Guinea ing sisih kidul. Kutha-kutha wigati kalebu Abuja, tilas kutha krajan Lagos, Abeokuta, Ibadan, Port Harcourt lan Jos.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]