Nigeria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Federal Republic of Nigeria
Motto: Unity and Faith, Peace and Progress
(Inggris: "Perdamaian lan Persatuan, Kakuatan lan Kamajuan")
Lagu kabangsanArise O Compatriots, Nigeria's Call Obey
Ibu kutha Abuja
Largest city Lagos
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Republik Federal
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,4%
Pedunung
 -  2006 estimate 128.765.768 (9)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$159,7 miliar (46)
 -  Per capita US$1.120 (160)
Valuta Naira (₦) (NGN)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST) tidak ada (UTC+1)
Kodhe tilpun 234
Internet TLD .ng

Republik Federal Nigeria kuwi sawijining negara ing Afrika Kulon. Negara iki wewatesan akro Benin ing sisih kulon, Chad lan Kamerun ing sisih wétan, Niger ing sisih lor lan Teluk Guinea ing sisih kidul. Kutha-kutha wigati klebu Abuja, tilas ibu kutha Lagos, Abeokuta, Ibadan, Port Harcourt lan Jos.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Nigeria ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nigeria&oldid=816091"