Nigéria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Nigeria)
Jujug: pandhu arah, pados
Federal Republic of Nigeria
Motto: Unity and Faith, Peace and Progress
(Inggris: "Perdamaian lan Persatuan, Kakuatan lan Kamajuan")
Lagu kabangsanArise O Compatriots, Nigeria's Call Obey
Ibu kutha Abuja
Largest city Lagos
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Républik Federal
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,4%
Pedunung
 -  2006 estimate 128.765.768 (9)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$159,7 miliar (46)
 -  Per capita US$1.120 (160)
Valuta Naira (₦) (NGN)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST) tidak ada (UTC+1)
Kodhe tilpun 234
Internet TLD .ng

Républik Fédéral Nigéria iku nagara ing Afrika Kulon. Nagara iki wewatesan akro Benin ing sisih kulon, Chad lan Kamerun ing sisih wétan, Niger ing sisih lor lan Lempongan Guinea ing sisih kidul. Kutha-kutha wigati klebu Abuja, tilas kutha krajan Lagos, Abeokuta, Ibadan, Port Harcourt lan Jos.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Nigéria ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nigéria&oldid=1055467"