Nigéria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Nigeria)
Federal Republic of Nigeria
Gendéra Lambang nagara
Motto: Unity and Faith, Peace and Progress
(Inggris: "Perdamaian lan Persatuan, Kakuatan lan Kamajuan")
Antem: Arise O Compatriots, Nigeria's Call Obey
Kutha krajan Abuja
Largest city Lagos
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik Federal
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,4%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 128.765.768 (9)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$159,7 miliar (46)
 •  Per kapita US$1.120 (160)
Valuta Naira (₦) (NGN)
Wilayat wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST) tidak ada (UTC+1)
Kodhé bèl 234
TLD Internèt .ng

Républik Fédéral Nigéria iku nagara ing Afrika Kulon. Nagara iki wewatesan akro Benin ing sisih kulon, Chad lan Kamerun ing sisih wétan, Niger ing sisih lor lan Lempongan Guinea ing sisih kidul. Kutha-kutha wigati klebu Abuja, tilas kutha krajan Lagos, Abeokuta, Ibadan, Port Harcourt lan Jos.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Nigéria ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nigéria&oldid=1055467"