Nigéria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Federal Republic of Nigeria
Pitakaning Nigeria
Flag
Coat of arms of Nigeria
Coat of arms
Motto: Unity and Faith, Peace and Progress
(Inggris: "Bedhamèn lan Persatuan, Kakuatan lan Kamajuan")
Anthem: Arise O Compatriots, Nigeria's Call Obey
Location of Nigeria
CapitalAbuja
Largest cityLagos
Official languagesInggris
GovernmentRépublik Federal
Kamardikan
• Water (%)
1,4%
Population
• 2006 estimate
128.765.768 (9)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$159,7 miliar (46)
• Per capita
US$1.120 (160)
CurrencyNaira (₦) (NGN)
Time zoneUTC+1
• Summer (DST)
UTC+1 (tidak ada)
Calling code234
Internet TLD.ng

Républik Fédéral Nigéria iku nagara ing Afrika Kulon. Nagara iki wewatesan akro Benin ing sisih kulon, Chad lan Kamerun ing sisih wétan, Niger ing sisih lor lan Lempongan Guinea ing sisih kidul. Kutha-kutha wigati kalebu Abuja, tilas kutha krajan Lagos, Abeokuta, Ibadan, Port Harcourt lan Jos.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]