Djibouti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
جمهورية جيبوتي
Jumhuriyah Jibuti
République de Djibouti
Motto: 
Lagu kabangsanLagu Kebangsaan Djibouti
Ibu kutha Kota Djibouti
Largest city Kutha Djibouti
Basa resmi Arab, Prancis
Pamaréntahan Républik Parlementer
 -  Presiden Ismail Omar Guelleh
 -  Perdana Mentri Dileita Mohamed Dileita
Kamardhikaan
 -  Banyu (%) ora digatekake
Pedunung
 -  2005 estimate 476.703 (161)
 -  2000 census 460.700
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1,57 miliar (168)
 -  Per capita US$1.878 (150)
Valuta Franc (DJF)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 253
Internet TLD .dj

Djibouti iku nagara cilik ing Afrika Wétan kang dumunung ana ing Lempongan Aden,ing tapel wates Sedara Tengah.Kamardhikan Djibouti ing tanggal 27 Juni 1977. Djibouti misuwur minangka Lemah Somalia Prancis utawa Afar lan Assa banjur arubah dadi Djibouti. Nagara iki nduwèni tetangga cerak ya iku Ethiopia ing sisih kidul dan Somalia ing sisih kidul-wétan. Nagara kang jembal tlatahé sepadan ing Kabupatèn Donggala minangka kapentingan ing babagan ekspor déning Ethiopia asebab 60% eksporé kalepas ing nagara Djibouti Kutha krajané ya iku Kutha Djibouti Nagara iki nduwé padunung kurang luwih ... lan jembaré ana ... km².

Carte de Djibouti


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Djibouti&oldid=1055546"