Djibouti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
جمهورية جيبوتي
Jumhuriyah Jibuti
République de Djibouti
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Lagu Kebangsaan Djibouti
Kutha krajan Kota Djibouti
Kutha paling gedhé Kutha Djibouti
Basa resmi Arab, Prancis
Papréntahan Républik Parlementer
 •  Présidhèn Ismail Omar Guelleh
 •  Perdana Mentri Dileita Mohamed Dileita
Kamardhikaan
 •  Banyu (%) ora digatekake
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 476.703 (161)
 •  Cacah sirah 2000 460.700
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1,57 miliar (168)
 •  Per kapita US$1.878 (150)
Valuta Franc (DJF)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 253
TLD Internèt .dj

Djibouti iku nagara cilik ing Afrika Wétan kang dumunung ana ing Lempongan Aden,ing tapel wates Sedara Tengah.Kamardhikan Djibouti ing tanggal 27 Juni 1977. Djibouti misuwur minangka Lemah Somalia Prancis utawa Afar lan Assa banjur arubah dadi Djibouti. Nagara iki duwé tetangga cerak ya iku Ethiopia ing sisih kidul dan Somalia ing sisih kidul-wétan. Nagara kang jembal tlatahé sepadan ing Kabupatèn Donggala minangka kapentingan ing babagan ekspor déning Ethiopia asebab 60% eksporé kalepas ing nagara Djibouti Kutha krajané ya iku Kutha Djibouti Nagara iki sing ndunungi kurang luwih... lan jembaré ana... km².

Carte de Djibouti