Djibouti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
جمهورية جيبوتي
Jumhuriyah Jibuti
République de Djibouti
Patakaning Djibouti
Pataka
Aditamènging Djibouti
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Lagu Kebangsaan Djibouti
Dunungpenering Djibouti
KuthagaraKota Djibouti
BrehakuthaKutha Djibouti
JawatbasaArab, Prancis
PapréntahanRépublik Parlementer
Ismail Omar Guelleh
Dileita Mohamed Dileita
Kamardhikaan
• Banyu (%)
ora digatekake
Population
• Pikira-kira 2005
476.703 (161)
• Cacahjiwa 2000
460.700
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$1,57 miliar (168)
• Saben wong
US$1.878 (150)
ArtacihnaFranc (DJF)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Durawadasandi253
Nagarasandigreha.dj

Djibouti iku nagara cilik ing Afrika Wétan kang dumunung ana ing Lempongan Aden,ing tapel wates Sedara Tengah.Kamardhikan Djibouti ing tanggal 27 Juni 1977. Djibouti misuwur minangka Lemah Somalia Prancis utawa Afar lan Assa banjur arubah dadi Djibouti. Nagara iki duwé tetangga cerak yaiku Ethiopia ing sisih kidul dan Somalia ing sisih kidul-wétan. Nagara kang jembal tlatahé sepadan ing Kabupatèn Donggala minangka kapentingan ing babagan ekspor déning Ethiopia asebab 60% eksporé kalepas ing nagara Djibouti Kutha krajané yaiku Kutha Djibouti Nagara iki sing ndunungi kurang luwih... lan jembaré ana... km².

Carte de Djibouti