Albania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républika e Shqipërisë
Gendéra Lambang nagara
Antem: Hymni i Flamurit
Kutha krajan
lan paling gedhé
Tirana
Basa resmi Albania
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 4,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 3.149.100 (126)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$17,4 miliar (113)
 •  Per kapita US$4.937 (105)
Valuta Lek (ALL)
Wilayat wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 355
TLD Internèt .al

Albania iku nagara ing Éropah. Kutha krajané ya iku: Tirana. Padunungé kira-kira ana 4 yuta jiwa. Albania wewatesan karo Montenegro ing sisih lor, Serbia (Kosovo) ing lor-wétan, Républik Makedonia ing sisih wétan, lan Yunani ing sisih kidul. Segara Adriatik dumunung ana ing sisih kulon Albania, déné Segara Ionia ing sisih kidul-kulon. Albania jroning basa saenggon diarani Shqipëria, sing maknané Tanah Air Manuk Élang. Amarga saka iku, gambar manuk élang mawa endhas loro bisa dipirsani ing gendéra sata lambang nagara iki. Jeneng "Albania" manawa asalé saka tembung Indo-Éropah albh (putih).

Basa[besut | besut sumber]

Basa resmi ya iku basa Albania (99%)

Referensi[besut | besut sumber]


Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Albania ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Albania&oldid=1052670"