Djibouti (kutha)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Djibouti
Jibuti
Ville de Djibouti
Djibouti City.jpg
Location of Djibouti City in Djibouti
Location of Djibouti City in Djibouti
Coordinates: 11°36′N 43°10′E / 11.600°N 43.167°E / 11.600; 43.167
Country Djibouti
Didirikan 1888
Èlevasi 0 m (0 ft)
Cacah jiwa
 • Total 623.891

Djibouti (Basa Arab: جيبوتي‎, Somali: Jabuuti, Basa Prancis: Ville de Djibouti) iku sawijining kutha ing nagara Djibouti. Kutha iki minangka kutha krajan nagara lan minangka kutha paling gedhé ing Djibouti. Ing taun 2005, kutha iki nduwèni padunung cacahé 542.000 jiwa lan jembar wewengkon 630 km².

Kutha iki diadegaké taun 1888 lan dadi kutha plabuhan utama ing Djibouti.

Koordhinat: 11°35′17″N 43°08′42″E / 11.588°N 43.145°E / 11.588; 43.145


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Djibouti_(kutha)&oldid=972120"