Djibouti (kutha)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutha Djibouti
Jibuti
Ville de Djibouti
Djibouti City.jpg
Location of Djibouti City in Djibouti
Location of Djibouti City in Djibouti
CountryDjibouti
Didirikan1888
Élepasi0 m (0 ft)
Cacah warga
 • Gunggung623.891

Djibouti (Arab: جيبوتي‎‎, Somali: Jabuuti, Prancis: Ville de Djibouti) iku sawijining kutha ing nagara Djibouti. Kutha iki minangka kutha krajan nagara lan minangka kutha gedhé dhéwé ing Djibouti. Ing taun 2005, kutha iki kang ndunungi cacahé 542.000 jiwa lan jembar wewengkon 630 km².

Kutha iki diadegaké taun 1888 lan dadi kutha palabuhan utama ing Djibouti.

Koordhinat: 11°35′17″N 43°08′42″E / 11.588°N 43.145°E / 11.588; 43.145