Lesotho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Muso oa Lesotho
Kingdom of Lesotho
Gendéra Lambang nagara
Motto: Khotso, Pula, Nala
(Sesotho: "Perdamaian, Udan, Kamakmuran")
Antem: Lesotho Fatse La Bontata Rona
Kutha krajan
lan paling gedhé
Maseru
Basa resmi Sesotho, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 2.389.339 (143)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,81 miliar (152)
 •  Per kapita US$2.074 (142)
Valuta Loti (LSL)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 266
TLD Internèt .ls

Kerajaan Lesotho iku sawijiné nagara ing kidul Afrika. Nagara iki minangka sawijining enklave kang dikubengi déning Afrika Selatan.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Lesotho dipérang sacara administratif dadi 10 dhistrik lan saben dhistrik dikepalani déning sekretaris dhistrik.

Geografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Geografi Lesotho

Lesotho minangka siji-sijiné nagara mardika kang kabèh tlatahé dhuwuré luwih saka 1.000 meter. Titik paling cendhèk ya iku 1.400 m, lan luwih saka 80%, Lesotho dumunung ing tlatah kang luwih saka 1.800 m dhuwuré.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Lesotho ing Wikivoyage

Peta Lesotho


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lesotho&oldid=1045203"