Chad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
République du Tchad
جمهوريّة تشاد
Gendéra Lambang
(Gendéra Chad) (Lambang Chad)
Motto: Unite - Travail - Progrès
basa Prancis: Manunggal - Pagawéyan - Kamajon
LocationChad.png
Basa Resmi basa Prancis, basa Arab
Kutha krajan N'Djamena
Presidhèn Idriss Déby
Perdana Menteri Djimrangar Dadnadji
Wewengkon
 - Total
 - % air
Urutan ke 20
1,284,000 km²
1.9%
Penduduk


 - Total (2003)


 - Kapadhetan
Urutan kaping 82


9,253,493


7.2/km²
Kamardikan


 - Pamaréntah saiki


 - UUD

11 Agustus 1960
2 Desember 1990


31 Maret 1996
Valuta FCFA (Franc de la Communauté Financière d'Afrique)
Zona Wektu UTC +1
Lagu Kabangsan La Tchadienne
TLD .TD
Kodhe Nagara 235

Chad iku nagara ing Afrika sing ora nduwé pasisir. Nagara iki mawatesan karon Libya ing sisih lor, Républik Afrika Tengah ing sisih kidul, Niger ing kulon, Sudan ing wétan, lan Nigeria sarta Kamerun ing sisih kidul-kulon.

Chad iku bekas jajahan Prancis lan salah siji nagara mlarat dhéwé sadonya. Kurang luwih 75% padunungé sangisoring garis kamlaratan. Nanging ing taun 2000-an kahanané wis rada becik amarga pangasilan per kapita wis kira-kira US$ 1.000,-.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chad&oldid=1052834"