Togo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
République Togolaise
Motto: Travail, Liberté, Patrie
(Basa Perancis: Kerja, Kebebasan, Tanah Air)
Lagu kabangsanSalut à toi, pays de nos aïeux
Ibu kutha
and largest city
Lomé
Basa resmi Perancis
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 4,2%
Pedunung
 -  2006 estimate 5.200.000 (106)
PDB (KKB) – estimate
 -  Total ora ana data (ora ana data)
 -  Per capita ora ana data (ora ana data)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhe tilpun 228
Internet TLD .tg

Républik Togo iku sawijiné nagara ing Afrika Kulon, wewatesan karo Ghana ing sisih kulon, Benin ing sisih wétan lan Burkina Faso ing sisih lor. Ing sisih kidul, Togo nduwé pesisir Lempongan Guinea kang cilik, minangka dunungé kutha krajan Togo, Lomé.

Geografi[besut | besut sumber]

Ing bagéyan lot lemahé luwih akèh arupa sabana, béda karo bagéyan tengah Togo kang akèh bukit-bukité. Sisih kidul Togo sebagéyan arupa hamparan nganti tekan pesisir kang dumadi saka laguna lan rawa-rawa. Jembar dharatané ya iku 21.927 mi2, kanthi kapadhetan 232 jiwa/mi2.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Togo dipérang dadi 5 wewengkon:

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Togo ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Togo&oldid=1055485"