Menyang kontèn

Togo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
République Togolaise
Gendéraning Togo
Gendéra
Aditamènging Togo
Aditamèng
Motto: Travail, Liberté, Patrie
(Basa Prancis: Kerja, Kebebasan, Tanah Air)
Gunagita: Salut à toi, pays de nos aïeux
Dunungpenering Togo
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Lomé
JawatbasaPrancis
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
4,2%
Population
• Pikira-kira 2006
5.200.000 (106)
GKK  (ITK)Pikira-kira –
• Gunggung
ora ana data (ora ana data)
• Saben wong
ora ana data (ora ana data)
ArtacihnaFranc CFA (XOF)
Kodhé bèl228
TLD internèt.tg

Républik Togo iku sawijiné nagara ing Afrika Kulon, wewatesan karo Ghana ing sisih kulon, Benin ing sisih wétan lan Burkina Faso ing sisih lor. Ing sisih kidul, Togo nduwé pasisir Lempongan Guinea kang cilik, minangka dunungé kutha krajan Togo, Lomé.

Géografi[besut | besut sumber]

Ing pérangan lot lemahé luwih akèh wujud sabana, béda karo pérangan tengah Togo kang akèh bukit-bukité. Sisih kidul Togo sapérangan wujud hamparan nganti tekan pasisir kang dumadi saka laguna lan rawa-rawa. Jembar dharatané yaiku 21.927 mi2, kanthi kapadhetan 232 jiwa/mi2.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Togo dipérang dadi 5 wewengkon:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]