Pantelleria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pantelleria

Pantelleria (Sisilia: Pantiddirìa) iku sawijining pulo sing dunungé ana ing antarané Sisilia lan Tunisia. Jaman mbiyèn pulo iki diarani Cossyra. Dunungé pulo iki presisé 100 km sakidul-kuloné Sisilia lan 60 km sawétané Tunisia. Pulo ini ndarbèni sing ndunungi 7,729 jiwa (30 April 2009) lan ambané 83 km2.

Sajarah[besut | besut sumber]

Panlitèn lan èksplorasi arkéologi nemu pamukiman lan artéfak sing umuré wis 35.000 taun.

Ing taun 700, wong-wong Ngarab naklukaké pulo iki lan mènèhi jeneng بنت الرياح Bint al-Riyāḥ sing tegesé 'putri bayu', sing ngwakili angin kenceng sing muncul saka pasisir lor Afrika.

Pranala njaba[besut | besut sumber]