Conakry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Conakry
Kɔnakiri
Conakry, Guinea
Conakry, Guinea
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Guinea" nor "Template:Location map Guinea" exists.Lokasi Conakry ing Guinea
Coordinates: 9°31′N 13°42′W / 9.517°N 13.700°W / 9.517; -13.700
Nagara Flag of Guinea Guinea
Region Conakry Region
Population (2008)
 • Total 1.931.184 [1]
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+1)
Pemandangan kutha Conakry

Conakry iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing Guinea. Padunungé ana 2.000.000 jiwa (2007). Kutha iki minangka pusat ékonomi ing Guinea. Dumunung ing pelabuhan Samudra Atlantik. Jeneng kutha iki dijupuk saka tembung "Cona", minangka industri anggur lan kèju déning Padunung Baga, lan "nakiri", biasané disebut saliyané ing pinggir kali.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Conakry&oldid=968914"