Conakry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Conakry
Kɔnakiri
Conakry, Guinea
Conakry, Guinea
Conakry kapernah ing Guinea
Conakry
Conakry
Lokasi Conakry ing Guinea
Koordhinat: 9°31′N 13°42′W / 9.517°N 13.700°W / 9.517; -13.700
Nagara  Guinea
Region Conakry Region
Cacah jiwa (2008)
 • Total 1.931.184 [1]
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+1)
Pemandangan kutha Conakry

Conakry iku kutha krajan sisan kutha paling gedhé ing Guinea. Padunungé ana 2.000.000 jiwa (2007). Kutha iki minangka punjer ékonomi ing Guinea. Dumunung ing pelabuhan Samudra Atlantik. Jeneng kutha iki dijupuk saka tembung "Cona", minangka indhustri anggur lan kèju déning Padunung Baga, lan "nakiri", biyasané disebut saliyané ing pinggir kali.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Conakry&oldid=1107907"