Conakry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Conakry
Kɔnakiri
Conakry, Guinea
Conakry, Guinea
Nagara  Guinea
Region Conakry Region
Cacah warga (2008)
 • Gunggung 1.931.184 [1]
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+1)
Sesawangan kutha Conakry

Conakry iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Guinea. Sing ndunungi ana 2.000.000 jiwa (2007). Kutha iki minangka punjer ékonomi ing Guinea. Dumunung ing pelabuhan Samudra Atlantik. Jeneng kutha iki dijupuk saka tembung "Cona", minangka indhustri anggur lan kèju déning Padunung Baga, lan "nakiri", lumrahé disebut saliyané ing pinggir kali.

Pranala njaba[besut | besut sumber]