Conakry

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Conakry
Kɔnakiri
Conakry, Guinea
[[file:Cithakan:Location map Guinea|240px|Conakry is located in Cithakan:Location map Guinea]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Guinea|6x6px|Conakry|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Conakry
Lokasi Conakry ing Guinea
Coordinates: 9°31′N 13°42′W / 9.517°N 13.7°W / 9.517; -13.7
Negara Flag of Guinea Guinea
Region Conakry Region
Populasi (2008)
 • Total 1.931.184 [1]
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+1)
Pemandangan kutha Conakry

Conakry kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Guinea. Pedunungé ana 2.000.000 jiwa (2007). Kutha iki minangka pusat ekonomi ing Guinea. Dumunung ing pelabuhan Samudra Atlantik. Jeneng kutha iki dijupuk saka tembung "Cona", minangka industri anggur lan kèju déning Pedunung Baga, lan "nakiri", biasané disebut saliyané ing pinggir kali.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Conakry&oldid=814551"