Conakry

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Conakry
Kɔnakiri
Conakry, Guinea
Conakry, Guinea
[[file:Cithakan:Location map Guinea|240px|Conakry is located in Cithakan:Location map Guinea]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Guinea|6x6px|Conakry|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Conakry
Lokasi Conakry ing Guinea
Coordinates: 9°31′N 13°42′W / 9.517°L 13.700°W / 9.517; 13.700
Nagara Flag of Guinea Guinea
Region Conakry Region
Population (2008)
 • Total 1.931.184 [1]
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+1)
Pemandangan kutha Conakry

Conakry iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing Guinea. Padunungé ana 2.000.000 jiwa (2007). Kutha iki minangka pusat ékonomi ing Guinea. Dumunung ing pelabuhan Samudra Atlantik. Jeneng kutha iki dijupuk saka tembung "Cona", minangka industri anggur lan kèju déning Padunung Baga, lan "nakiri", biasané disebut saliyané ing pinggir kali.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Conakry&oldid=968914"