Dodoma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Dodoma
Dodoma Cathedral
Dodoma Cathedral
Nagara  Tanzania
Region Dodoma
Pamaréntahan
 • Mayor Francis Mazanda
Laladan
 • Land 2.576 km2 (995 sq mi)
Cacah warga (2002)
 • Gunggung 324.347
 • Pepadhet 125,9/km2 (3,260/sq mi)

Dodoma iku kutha krajan nagara Tanzania. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé ing nagara iku lan minangka kutha krajan Region Dodoma. Kutha iki dadi kutha krajan nagara wiwit taun 1973. Jembaré wewengkon 2.576 km² kanthi cacahing kang ndunungi 324.347 jiwa (2002). Sapérangan gedhé kang ndunungi nganut agama Katulik.

Kutha iki dumunung 448 km saka Dar es Salaam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]