Dodoma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dodoma
Downtown Dodoma
Downtown Dodoma
Coordinates: 6°10′23″S 35°44′31″E / 6.17306°S 35.74194°E / -6.17306; 35.74194
Nagara  Tanzania
Region Dodoma
Government
 • Mayor Francis Mazanda
Tlatah
 • Palemahan 2.576 km2 (995 sq mi)
Cacah jiwa (2002)
 • Total 324.347
 • Karapetan 125,9/km2 (3,260/sq mi)

Dodoma iku kutha krajan nagara Tanzania. Kutha iki minangka kutha paling gedhé ing nagara iku lan minangka kutha krajan Region Dodoma. Kutha iki dadi kutha krajan nagara wiwit taun 1973. Jembaré wewengkon 2.576 km² kanthi cacahing padunung 324.347 jiwa (2002). Sebagéan gedhé padunung nganut agama Katulik.

Kutha iki dumunung 448 km saka Dar es Salaam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dodoma&oldid=968332"