Dodoma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dodoma
Dodoma Cathedral
Dodoma Cathedral
Nagara Tanzania
RegionDodoma
Pamaréntahan
 • MayorFrancis Mazanda
Laladan
 • Land2.576 km2 (995 sq mi)
Cacah warga (2002)
 • Gunggung324.347
 • Pepadhet125,9/km2 (3,260/sq mi)

Dodoma iku kutha krajan nagara Tanzania. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé ing nagara iku lan minangka kutha krajan Region Dodoma. Kutha iki dadi kutha krajan nagara wiwit taun 1973. Jembaré wewengkon 2.576 km² kanthi cacahing kang ndunungi 324.347 jiwa (2002). Sapérangan gedhé kang ndunungi nganut agama Katulik.

Kutha iki dumunung 448 km saka Dar es Salaam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]