Dodoma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dodoma
Dodoma Cathedral
Dodoma Cathedral
Nagara  Tanzania
Region Dodoma
Papréntahan
 • Mayor Francis Mazanda
Laladan
 • Land 2.576 km2 (995 sq mi)
Cacah warga (2002)
 • Gunggung 324.347
 • Pepadhet 125,9/km2 (3,260/sq mi)

Dodoma iku kutha krajan nagara Tanzania. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé ing nagara iku lan minangka kutha krajan Region Dodoma. Kutha iki dadi kutha krajan nagara wiwit taun 1973. Jembaré wewengkon 2.576 km² kanthi cacahing sing ndunungi 324.347 jiwa (2002). Sapérangan gedhé sing ndunungi nganut agama Katulik.

Kutha iki dumunung 448 km saka Dar es Salaam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]