Éritréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Eritrea)
ሃግሬ ኤርትራ
Hagere Ertra
Gendéra
Motto: 
Antem: Ertra, Ertra, Ertra
Kutha krajan
lan paling gedhé
Asmara
Basa resmi Tigrigna, Arab, Inggris
Papréntahan Pamaréntahan sakwetara
 •  Présidhèn Isaias Afewerki
Kamardhikan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 4.561.599 (115)
 •  Cacah sirah 2002 4.298.269
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,11 miliar (158)
 •  Per kapita US$909 (177)
Valuta Nakfa (ERN)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 291
TLD Internèt .er
Eritrea Train Mountain Tunnel.jpg

Éritréa iku nagara ing bawana Afrika. Kutha krajan nagara iki ya iku Kutha Asmara. Nagara iki nduwé padunung … jiwa lan jembaré ana … km2.

Eritrea iku sempalaning nagara Etiopia lan lagi mardika ing taun 1993. Sawisé Eritrea mardika, Etiopia ora nduwé pesisir manèh.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éritréa&oldid=1045054"