Éritréa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Eritrea)
ሃግሬ ኤርትራ
Hagere Ertra
Motto: 
Lagu kabangsanErtra, Ertra, Ertra
Ibu kutha
and largest city
Asmara
Basa resmi Tigrigna, Arab, Inggris
Pamaréntahan Pamaréntahan sakwetara
 -  Présidhèn Isaias Afewerki
Kamardhikan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2005 estimate 4.561.599 (115)
 -  2002 census 4.298.269
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$4,11 miliar (158)
 -  Per capita US$909 (177)
Valuta Nakfa (ERN)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 291
Internet TLD .er
Eritrea Train Mountain Tunnel.jpg

Éritréa iku nagara ing bawana Afrika. Kutha krajan nagara iki ya iku Kutha Asmara. Nagara iki nduwé padunung … jiwa lan jembaré ana … km2.

Eritrea iku sempalaning nagara Etiopia lan lagi mardika ing taun 1993. Sawisé Eritrea mardika, Etiopia ora nduwé pesisir manèh.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éritréa&oldid=1045054"