Menyang kontèn

Sésèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Seychelles)
Repiblik Sesel
République des Seychelles
Republic of Seychelles
Gendéraning Seychelles
Gendéra
Aditamènging Seychelles
Aditamèng
Motto: Finis Coronat Opus
(Latin: "Akhiran iku Makutha Pagawéan")
Gunagita: Koste Seselwa
Dunungpenering Seychelles
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Victoria
JawatbasaKreol, Inggris, Prancis
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dihiraukan
Population
• Pikira-kira 2006
81.755 (182)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,98 miliar (172)
• Saben wong
US$11.847 (57)
ArtacihnaRupee (SCR)
Laladan wektuUTC+4
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+4
Kodhé bèl248
TLD internèt.sc

Républik Sésèl (basa Kreol: Repiblik Sesel) iku nagara kapuloan ing tengah Samodra Hindia, watara 1.600 km sisih wétan dharatan Afrika, lan sisih wétan-lor Madagaskar. Nagara lan teritori tanggané yaiku Mauritius lan Reunion ing sisih kidul, Komoro lan Mayotte ing kidul-kulon, lan Maladewa ing wétan-lor.

Distrik[besut | besut sumber]

Seychelles kapérang dadi 23 dhistrik:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]