Sésèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Seychelles)
Repiblik Sesel
République des Seychelles
Republic of Seychelles
Pitakaning Seychelles
Flag
Coat of arms of Seychelles
Coat of arms
Motto: Finis Coronat Opus
(Latin: "Akhiran iku Makutha Pagawéan")
Anthem: Koste Seselwa
Location of Seychelles
Capital
and largest city
Victoria
Official languagesKreol, Inggris, Prancis
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
bisa dihiraukan
Population
• 2006 estimate
81.755 (182)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$0,98 miliar (172)
• Per capita
US$11.847 (57)
CurrencyRupee (SCR)
Time zoneUTC+4
• Summer (DST)
UTC+4
Calling code248
Internet TLD.sc

Républik Sésèl (basa Kreol: Repiblik Sesel) iku nagara kapuloan ing tengah Samudra Hindia, watara 1.600 km sisih wétan dharatan Afrika, lan sisih wétan-lor Madagaskar. Nagara lan teritori tanggané yaiku Mauritius lan Reunion ing sisih kidul, Komoro lan Mayotte ing kidul-kulon, lan Maladewa ing wétan-lor.

Distrik[besut | besut sumber]

Seychelles kapérang dadi 23 dhistrik:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]