Maladéwa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Maladewa)
ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ
Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa
Motto: 
Lagu kabangsanGavmii mi ekuverikan matii tibegen kuriime salaam
Ibu kutha
and largest city
Malé
Basa resmi Divehi
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2005 estimate 349.106 (167)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$2,38 miliar (165)
 -  Per capita US$7.327 (80)
Valuta Rufiyaa (MVR)
Zona wektu (UTC+5)
 -  Summer (DST)  (UTC+5)
Kodhe tilpun 960
Internet TLD .mv

Républik Maladewa iku nagara kapuloan kang dumadi saka kumpulan atol ing Samudra Hindia. Maladewa dumunung ing sisih kidul-kulon-kidul India, watara 700 km sisih kidul-kulon Sri Lanka. Nagara iki ndarbèni 26 atol kang kapérang dadi 20 atol administratif lan 1 kota.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maladéwa&oldid=1052661"