Maladéwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Maladewa)
ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ
Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa
Gendéra
Motto: 
Antem: Gavmii mi ekuverikan matii tibegen kuriime salaam
Kutha krajan
lan paling gedhé
Malé
Basa resmi Divehi
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 349.106 (167)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$2,38 miliar (165)
 •  Per kapita US$7.327 (80)
Valuta Rufiyaa (MVR)
Zona wektu (UTC+5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+5)
Kodhé bèl 960
TLD Internèt .mv

Républik Maladewa iku nagara kapuloan kang dumadi saka kumpulan atol ing Samudra Hindia. Maladewa dumunung ing sisih kidul-kulon-kidul India, watara 700 km sisih kidul-kulon Sri Lanka. Nagara iki ndarbèni 26 atol kang kapérang dadi 20 atol administratif lan 1 kota.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Negara-negara ing Asia Kidul

Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka


Asosiasi Kerjasama Regional Asia Kidul (SAARC) Logo of SAARC.svg
Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka | Afghanistan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maladéwa&oldid=1052661"