Koréa Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
조선민주주의인민공화국
朝鮮民主主義人民共和國
Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk
Motto: 강성대국
(alihaksara Korea: "Nagara Makmur lan Raya")
Lagu kabangsanAegukka
Ibu kutha
and largest city
Pyongyang
Basa resmi Koréa
Pamaréntahan Nagara komunis
Kamardikan
 -  Banyu (%) 4,87%
Pedunung
 -  2005 estimate 22.912.1773 (47)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$30,8 miliar (91)
 -  Per capita US$1.400 (164)
Valuta Won (KPW)
Zona wektu (UTC+8:30)
 -  Summer (DST)  (UTC+9:30 ora dianggo)
Kodhe tilpun 850
Internet TLD -
.kp dicadhangaké

Républik Dhémokratik Rakyat Koréa, luwih dikenal minangka Koréa Lor, ya iku nagara ing sisih wétan bawana Asia, nyakup bagéyan lor Ujung Koréa. Koréa Lor wewatesan karo Koréa Kidul ing sisih kidul; karo Tiongkok lan sethithik wewengkon Rusia ing sisih lor. Padunung lokal nyebut nagara iki Pukchosŏn (북조선, "Chosŏn Utara").

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Koréa Lor ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Koréa_Lor&oldid=1052704"