Koréa Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
조선민주주의인민공화국
朝鮮民主主義人民共和國
Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk
Gendéra Lambang nagara
Motto: 강성대국
(alihaksara Korea: "Nagara Makmur lan Raya")
Antem: Aegukka
Kutha krajan
and largest city
Pyongyang
Basa resmi Koréa
Government Nagara komunis
Kamardikan
 •  Water (%) 4,87%
Population
 •  2005 estimate 22.912.1773 (47)
 •  - census -
GDP (PPP) 2005 estimate
 •  Total US$30,8 miliar (91)
 •  Per capita US$1.400 (164)
Currency Won (KPW)
Time zone (UTC+8:30)
 •  Summer (DST)  (UTC+9:30 ora dianggo)
Calling code 850
Internet TLD -
.kp dicadhangaké
1Kim Jong-il iku tokoh sing paling nduwèni pangaruh; jabatan resminé ya iku Ketua Komisi Pertahanan Nasional Korea Lor
2Kim Yong Nam iku "kepala nagara urusan jaban rangkah"; Kim Il-sung (alm.) diwènèhi gelar "Presiden Abadi"
3Koréa Lor ora ngumumaké data populasi

Républik Dhémokratik Rakyat Koréa, luwih dikenal minangka Koréa Lor, ya iku nagara ing sisih wétan bawana Asia, nyakup bagéyan lor Ujung Koréa. Koréa Lor wewatesan karo Koréa Kidul ing sisih kidul; karo Tiongkok lan sethithik wewengkon Rusia ing sisih lor. Padunung lokal nyebut nagara iki Pukchosŏn (북조선, "Chosŏn Utara").

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Koréa Lor ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Koréa_Lor&oldid=1052704"