Koréa Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
조선민주주의인민공화국
朝鮮民主主義人民共和國
Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk
Gendéra Lambang nagara
Motto: 강성대국
(alihaksara Korea: "Nagara Makmur lan Raya")
Antem: Aegukka
Kutha krajan
lan paling gedhé
Pyongyang
Basa resmi Koréa
Papréntahan Nagara komunis
Kamardikan
 •  Banyu (%) 4,87%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 22.912.1773 (47)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$30,8 miliar (91)
 •  Per kapita US$1.400 (164)
Valuta Won (KPW)
Zona wektu (UTC+8:30)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+9:30 ora dianggo)
Kodhé bèl 850
TLD Internèt -
.kp dicadhangaké
1Kim Jong-il iku tokoh sing paling nduwèni prabawa; jabatan resminé ya iku Ketua Komisi Pertahanan Nasional Korea Lor
2Kim Yong Nam iku "kepala nagara urusan jaban rangkah"; Kim Il-sung (alm.) diwènèhi gelar "Presiden Abadi"
3Koréa Lor ora ngumumaké data populasi

Républik Dhémokratik Rakyat Koréa, luwih dikenal minangka Koréa Lor, ya iku nagara ing sisih wétan bawana Asia, nyakup bagéyan lor Ujung Koréa. Koréa Lor wewatesan karo Koréa Kidul ing sisih kidul; karo Tiongkok lan sethithik wewengkon Rusia ing sisih lor. Padunung lokal nyebut nagara iki Pukchosŏn (북조선, "Chosŏn Utara").

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Koréa_Lor&oldid=1081762"