Kamboja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Official name of Cambodia.png
Preah-reach-anachâk Kampuchea
Gendéra Lambang nagara
Motto: Kh-Motto.png
(Basa Khmer: Bangsa, Agama, Raja)
Antem: Nokoreach
Kutha krajan
lan paling gedhé
Phnom Penh
Basa resmi Khmer; basa Prancis lan Inggris mung dipigunakaké déning kaum intelèktual
Papréntahan Monarki konstitusional dhémokratik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 2,5%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 13.881.427 (65)
 •  Cacah sirah 1998 11.437.656
GDP  (PPP) Rantaman 2003
 •  Gunggung $29.344 juta (86)
 •  Per kapita $2.189 (122)
Valuta Riel 1 (KHR)
Zona wektu (UTC+7)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+7)
Kodhé bèl 855
TLD Internèt .kh
1 Dhuwit lokal, senadyan Dolar AS isih sering dipigunakaké.

Kamboja iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Kutha krajané ya iku Pnom Penh Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 14 yuta jiwa lan jembaré ana 181.040 km².


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamboja&oldid=1045046"